ANNONS

Hammarbys damer mot premiär – utan hemmaplan

Madeleine Tegström, Hammarby
Madeleine Tegström, mittfältare i Hammarby.
Renoveringen av Hammarbys damers hemmaplan Kanalplan pågår men är klar tidigast i höst.
Kanalplan renoveras. Planen är spelklar tidigast i höst.
Den damallsvenska premiären närmar sig. Hammarbys damer ser ut att få klara sig utan sin hemmaplan Kanalplan den här säsongen också.
– Vi hoppas vi får avsluta där i alla fall, säger mittfältaren Madeleine Tegström.
ANNONS

Renoveringen av Kanalplan skulle ha varit klart förra året. Men projektet har försenats. Nu är renoveringen i alla fall igång. I bästa fall kan Hammarbys damer få spela några av höstsäsongens matcher där.

– Tanken är att vi ska kunna var där i oktober. Men vi vet ju inte ens om vi kan vara där i år. Förhoppningsvis får vi avsluta säsongen där i alla fall, säger Madeleine Tegström.

Zinkensdamm i stället

Även om hemmapremiären har flyttats till Tele2 Arena kommer de flesta hemmamatcherna precis som förra året att spelas på Zinkensdamms IP. Klubben har haft dispens att spela där.

– Zinkensdamm är ju en väldigt fin arena men planen är ju mycket bättre på Kanalplan. Men det är bara att göra det bästa av situationen. Vi kommer ju att få en riktigt fin hemmaarena när renoveringen är klar, säger Madeleine Tegström.

Hon var med och förde Hammarby tillbaka till damallsvenskan förra året. Hon ser fram emot säsongen.

– Det är jätteroligt. Men det kommer att bli betydligt tuffare och smälla mer.

Tuff inledning

Hammarby inleder serien mot Eskilstuna, Linköping, Örebro, Piteå och Rosengård.

– Vi möter ju lagen som ska vara med i toppen. Det är ändå viktigt att vi kan nya några poäng i början. Blir det tufft måste vi jobba tillsammans och agera som ett lag, säger Madeleine Tegström.

Vilket är årets mål?

ANNONS

– Jag vill hjälpa till och hålla kvar Hammarby i damallsvenskan. Själv vill jag fortsätta utvecklas som fotbollsspelare även om jag är lite gammal. Göra lite fler mål kanske – det händer inte så ofta.

Hon förutspår att hennes bästa målchanser kommer på fasta situationer.

– Det skulle vara kul att göra lite nickmål men jag vågar inte lova något.

Laddade med derbyn

Under försäsongen har Hammarby vässat formen med två derbyn. Laget slog damallsvenska konkurrenten Djurgården med 3-1 men fick ge sig mot elitettanlaget AIK: 1-2.

– Det är alltid kul att spela derbyn. Det kommer mycket folk och det smäller på ganska bra. Det är oftast väldigt tuffa matcher och kan gå lite hur som helst, säger Madeleine Tegström.

Fakta

Jobbar som ortopedingenjör

Namn: Madeleine Tegström.

Ålder: 33 år.

Bor: Sundbyberg.

Familj: Singel.

Yrke: Ortopedingenjör.

Hobby: Gillar att gå på fotboll ser gärna lokala matcher i herrallsvenskan eller damallsvenskan.

Aktuell: Spelar premiär i damallsvenskan borta mot Eskilstuna United på Tunavallen klockan 17.00 den 17 april. Hemmapremiär mot Linköping på Tele2 Arena klockan 16.00 den 22 april.