ANNONS

Hammarbys premiärdröm på Kanalplan kan grusas

Hammarby IP Kanalplan Södermalm byggkaos
Bygget kommer inte att vara klart och i värsta fall måste damallsvenska premiären flyttas.
Hammarbys fotbollsdamer har tjuvtränat på Kanalplan. Men planen är fortfarande inte i spelduglig och damallsvenska premiären nästa helg är i fara.
– Den här helgen hade vi inte kunnat spela här, säger föreningschefen Peter Kleve.
ANNONS

Vid lunchtid på onsdagen brölar byggmaskinerna över Kanalplans konstgräs. En byggarbetare plattar till en grusbädd för att förbereda för asfaltering vid klubbhuset, en annan slår med hammare på den östra läktaren en tredje mäter med måttband på den västra.

Trots att renoveringskaoset på Kanalplan fortsätter kunde Hammarbys damer göra sin första träning på länge på arenan på tisdagskvällen. Men med den damallsvenska premiären tio dagar bort kunde förutsättningarna ha varit bättre. 

– Det är fortfarande en byggarbetsplats. Vi har inga förråd och inga lokaler. Vi kunde smyga igång med lite träning men fick inte träna i straffområdena, säger Peter Kleve.

ANNONS

Grus i stället för asfalt

Planens linjer har sytts fast i konstgräset och behöver några dagar för att sätta sig innan det går att träna för fullt. Dessutom har brandbesiktning försenats och läktare på norra kortsidan saknas fortfarande. Frostgraderna har även gjort det svårt att lägga asfalt runt planen.

– Markentreprenaden ska vara klar först den 26 april så anläggningen kommer inte vara helt klar till premiären. I stället för asfalt kommer det sannolikt att vara en grusbädd, säger Peter Kleve.

Har ni någon plan B ifall det inte blir klart till premiären?

– Nej, det är väl Stockholms stad som i så fall får ha en plan. Plan A och plan B är Kanalplan, vad plan C är vet jag inte.

Hammarby IP Kanalplan Södermalm byggkaos

Slutbesiktning en månad försenad

Trots att bygget inte är klart och att slutbesiktningen har flyttats fram från den 13 mars till den 9 april är han mer hoppfull än när vi pratade med honom i början av mars. Han tycker att fastighetskontorets nye projektledare Magnus Karlsson gör ett bra jobb.

– Han är på plats och ligger på entreprenörerna på ett sätt som man hade hoppats att kommunen hade gjort redan för två, tre år sedan. Bygget har gått framåt väldigt mycket de senaste två, tre veckorna, säger Peter Kleve.

Biljettsläpp i veckan

Den här veckan tänker Hammarby släppa biljetter till den damallsvenska premiären mot Bunkeflo den 14 april på Kanalplan (eller Hammarby IP som arenan heter officiellt).

– Vi ser framemot en återinvigning av Hammarby IP, en premiär i damallsvenskan och fullsatt – trycket är stort på att vara här, säger Peter Kleve.

ANNONS