ANNONS

Nadine på Bajenpremiär – åklagaren klagar ej

Nadine Rehn kan nu gå vidare efter supporterbråket förra året.
Nadine Rehn kan nu gå vidare efter supporterbråket förra året.
Hammarbysupportern Nadine Rehn, 24, friades för våldsamt upplopp och får se fotbollsmatcher igen. Hon blir lättad när hon får höra att åklagaren avstår från att överklaga.
– Jag är bara glad att allting är över nu.
ANNONS

Före derbyt mot Djurgården den 24 september greps Hammarbysupportern Nadine Rehn i Skärmarbrink misstänkt för våldsamt upplopp. Trots att hon förbjöds att gå på fotboll i ett år förnyade hon i januari sitt säsongskort.

– Det var väl en idiots envishet. Jag tänkte i värsta fall får jag sälja av biljetterna eller skänka dem. I och med att jag förnyade har jag ju förtur till den platsen även nästa säsong. Det kändes bättre än att behöva kriga för att hitta en ny, säger hon.

Tröstade sig med försäsongsläger

I månadsskiftet januari-februari tröstade hon sig med att åka till Portugal för att följa Hammarby under försäsongslägret.

– Jag har aldrig varit på något läger tidigare. Men jag hade fått lite abstinens av att inte se mitt lag spela och jag visste ju inte om jag skulle få se dem på ett tag.

Film användes som bevis

Nadine Rehn anklagades för att ha slagit och knuffat en polisman i ryggen. Som bevisning använde åklagaren bland annat filmen från en polis actionkamera och vittnesmål från poliser. Filmen visar Nadine Rehn omfamnad av en manlig supporter. Sedan försvinner hon ur bild. Sex sekunder senare hörs hon skrika när en polis griper henne.

Rätten trodde ej på poliserna

skärtorsdagen meddelade Södertörns tingsrätt sin dom. Domstolen konstaterar ingenting på filmen ”talar för att Nadine Rehn gjort sig skyldig till något angrepp på polis”. Rätten anser det orimligt att hon på sex sekunder skulle hinna lämna den manlige supportern för att ställa sig ensam och gapa på poliser, därefter gå mellan två bilar och slå en polisman innan hon till sist grips av en annan polis.

Vill inte överklaga

Domen är möjlig att klaga på till den 19 april. Men åklagare Tove Kullberg har redan bestämt sig för avstå.

– Så som bevisningen bedömdes bedömer jag att tingsrätten har gjort en korrekt bedömning, säger hon.

Du tror inte att hovrätten skulle göra en annan bedömning?

– Nej, det ser jag inte som möjligt.

Tillträdesförbudet hävdes

Tove Kullberg tycker också att det var naturligt att tingsrätten hävde Nadine Rehns förbud att gå på fotbollsmatcher.

– I hennes fall var ju tillträdesförbudet enbart baserat på misstanken att hon gjort sig skyldig till våldsamt upplopp. När det ogillades ska tillträdesförbudet också tas bort.

Fick se Hammarbys premiär

I och med domen kunde Nadine Rehn tåga i Bajenmarschen på påskdagen till Hammarbys allsvenska premiär mot Sirius. Tillsammans med 30 219 andra åskådare på Tele2 Arena fick hon se sitt favoritlag vinna med 3-1.

– Det var så himla härligt! Eftersom jag inte hade sett något på länge var det en perfekt match. Över 30 000 på läktaren är ju ganska fett.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.