ANNONS

Haninge Anchors vill ha ännu fler hockeytjejer

Haninge Anchors har bredd på tjejverksamheten med allt från knattehockey till damlag.
Haninge Anchors har bredd på tjejverksamheten med allt från knattehockey till damlag.
Tjejhockeyn i Haninge Anchors har medvind.
Klubben tillhör redan de större i landet på flick- och damsidan. Nu utökas satsningen, allt för att locka ännu fler till klubben och sporten.
ANNONS

Söndagen den 27 januari mellan klockan 12-15 är Länna sport arena (Torvalla ishall) vikt för tjejer/kvinnor i alla åldrar. Den lokala klubben Haninge Anchors arrangerar då en så kallad prova på-dag.

– Målet är att minst 100 tjejer ska anmäla sig till dagen, säger Mia Larsson som är utvecklingsansvarig på flick- och damsidan i Haninge Anchors.

Det går att låna skridsko, hjälm och klubba. Det blir inte bara hockey, utan även aktiviteter som  hinderbana, skridskodisco, pärla armband, fixa naglar, godisregn och skottramp.

– Det är gratis att vara med, säger Mia Larsson. Vi har bland annat fått ekonomiskt stöd från sponsorer och Svenska ishockeyförbundet.

Jobbar för jämlikhet

Prova på-dagen ingår som en del av klubbens jämställdhetsarbete.

– Även om vi är en av de största föreningarna på dam- och flicksidan så jobbar vi ständigt för att bli en mer jämställd förening, både sett till antal spelare och ledare.

Haninge Anchors har idag cirka 100 spelare på tjejsidan, allt från flickskolehockey för 4-5-åringar till B-lag där de äldsta spelarna är över 50 år.

– Vi vill att fler tjejer ska börja med hockey, och även att de spelare som redan är aktiva ska fortsätta.

ANNONS

Mia Larsson kan än

Snart 40-åriga Mia Larsson har tagit SM-silver med Västerhaninge IF, SM-guld med M/B Hockey, och gjort 106 landskamper med Damkronorna där höjdpunkten är OS-bronset  2002. Hon spelar fortfarande i B-laget i en så kallad rekreationsserie där man kan vara nybörjare eller före detta elitspelare.

– Det är en salig blandning. Rekreationshockey växer snabbt och i Stockholm har det på de två, tre senaste åren bildats 40 nya lag.

Utbildar domare

Mia Larsson berättar att Haninge Anchors har fler projekt än prova på-dagen för att utveckla tjejhockeyn.

– Vi samarbetar med skolor i Haninge och bjuder in elever för att prova hockey. Och vi har kurser för tjejer som vill bli hockeydomare. Bara det senaste året har vi utbildat 13 nya domare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.