ANNONS

Hanviken kan fira 70 med att gå upp

Hanvikens Adam Qvist närmast bollen i förra veckans match mot Långholmen. HSK fick nöja sig med oavgjort, 2–2. Qvist gjorde ett av målen på frispark.
Hanvikens Adam Qvist närmast bollen i förra veckans match mot Långholmen. HSK fick nöja sig med oavgjort, 2–2. Qvist gjorde ett av målen på frispark.
Hanvikens SK firar 70-årsjubileum. Herrarna i fotbollslaget är på god väg att ge sig själva en fin present – avancemang till division 4.

– Våra chanser är riktigt bra, säger tränaren Björn Lundin.
ANNONS

Med seriös inställning, disciplin och fajterhjärtan är Hanvikens SK:s herrlag i fotboll på väg mot division 4.

Detta vinnande koncept står nye tränaren Björn Lundin för. Han är före detta internationell stjärna i karate, fullkontakt.

– Fotboll är också en kampsport, säger den 56-årige Trollbäckenbon. Om man inte har fysik kommer man inte långt. Men det ska vara hederliga tag med gammaldags bröstvärmare.

I söndags visade spelarna fajterhjärta när Gustavsberg bortabesegrades med 2–0 (1–0). Junioren Jesper Sjöholm gjorde båda målen.

Sjöholm var en av många juniorer som blixtinkallades till matchen.

– Vi saknade tio spelare, säger Björn Lundin. Det är ett influensautbrott i truppen, och jag tvingades lyfta in sex juniorer. Det är frustrerande, men matchen ska ju spelas.

Segern innebär att HSK i allra högsta grad är med och slåss om topplatserna i division 5 mellersta. Tabellettan avancerar till fyran, och även tvåan går med stor sannolikhet upp. Inte mindre än sex lag ligger tätt tillsammans i toppstriden.

– Jag tror aldrig att jag under mina 21 år som tränare har upplevt en så jämn tabell så långt in i höstsäsongen. Jag tycker att våra chanser att gå upp är riktigt bra, vi spelar bra fotboll och skapar många målchanser.

I Hanvikens SK:s trupp finns flera meriterade spelare. En är Björn Lundins son Christopher som spelat i superettan med Sirius.

ANNONS

En annan är Richard Jansson som spelat allsvenskt med Ljungskile och i superettan med Assyriska. 30-årige Jansson är egentligen mittback, men i HSK spelar han på innermittfältet. Christopher Lundin och Richard Jansson är spelare som Björn Lundin själv plockat in.

– När jag kom till Hanviken i november fick jag veta att klubben skulle fylla 70 år 2014 och ville satsa på att på sikt ha ett fotbollslag i division 3.

Lundin fick en spelarlista med 33 namn.

– Jag behöll bara tre av dem. De andra 30 visade inte intresse för att satsa ordentligt, och tyckte att de själva kunde bestämma när de skulle träna.

Björn Lundin känner många spelare efter alla sina tränarår, och lyckades bygga upp en ny trupp. Han kan lyckas direkt. Men då gäller det att spelarna tillfrisknar från influensan. De behövs i lördagens toppmöte mot Norrtull på Trollbäckens IP.

– Men jag räknar inte med att kunna ställa upp med ordinarie lag. Ett par spelare har halsfluss, och de kan definitivt inte vara med.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.