Här är Djurgårdens nya matchtröja

Djurgårdens nya matchtröja frontas från vänster av spelarna Besard Sabovic, Sam Johnson, Kevin Walker, Kerim Mrabti och Jesper Karlström.
Djurgårdens nya matchtröja frontas från vänster av spelarna Besard Sabovic, Sam Johnson, Kevin Walker, Kerim Mrabti och Jesper Karlström.
Kragen är borta och ränderna är något bredare. I helgen är det premiär för Djurgårdens nya – hyllade – matchställ.

– I mitt tycke allsvenskans snyggaste, säger sportchefen Bosse Andersson.

På lördag tar Djurgården emot norska Ålesund i årets första match på Tele2 arena. Då får även supportrarna för första gången stifta bekantskap med klubbens nya matchställ.

Den mest påtagliga skillnaden från fjolårets tröja är den vita kragen lyser med sin frånvaro och att blåränderna är något bredare. Dessutom är klubbemblemet förflyttat något längre ut mot sidan.

– Vi är glada och stolta över att officiellt kunna presentera det som i mitt tycke är allsvenskans snyggaste matchställ. Tillsammans med adidas har vi i år tagit fram en matchtröja som är avskalad och stilren vilket framhäver det absolut viktigaste – blåränderna. Med det nya matchstället på plats kan man säga att säsongen officiellt är igång och vi ser fram emot en framgångsrik och minnesvärd sådan säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson i ett pressmeddelande.

På sociala medier har reaktionerna huvudsakligen varit positiva bland supportrarna. Ett par exempel på dessa finns på Twitter där kontot Lucas Magnusson skriver ”VACKRASTE TRÖJAN NÅGONSIN” medan användaren Jimmy El-zein ‏anser att tröjan är ”den absolut vackraste på väldigt många år!”.