Lag hasselborg
Lag Hasselborg är Sveriges representant i curling-VM i Kina i mars.

Lag Hasselborg klara för VM i Kina

Sport 

Lag Hasselborg från Sundbybergs CK representerar Sverige i curling-VM i Peking 18–26 mars. Det beskedet gav förbundskapten Peja Lindholm i dag, onsdag.

– Det känns helt fantastiskt. Vi har haft en stark säsong som startade under hösten och ledde fram till EM-silvret. Det har vi framgångsrikt byggt vidare på efter årsskiftet, säger Anna Hasselborg

EM i november 2016 var lagets första internationella mästerskap tillsammans och där blev det alltså ett silver. Framgångarna har sedan fortsatt med topplaceringar på bl.a Grandslam-touren i Kanada och lag Hasselborg är rankade som världsettor inför VM.

En plats i OS också i potten

VM i Peking är det sista mästerskapet i jakten på en OS-plats för Sverige i i Pyeongchang 2018.

– Vi har två tydliga målsättningar. För det första vill vi ta medalj och därmed har vi också fixat en OS-plats till Sverige, säger Anna Hasselborg.

Ordinarie lag Hasselborg är detsamma som vid EM 2016 men ny reserv i laget vid VM 2017 blir Jennie Wåhlin från hemmaklubben Sundbybergs CK.

– Det är så roligt att få med en klubbkamrat och en så stark spelare. Hon är en härlig tjej som kommer att bidra med positiv energi och glädje i laget, säger Anna Hasselborg.

Utöver skipper Anna Hasselborg och reserven Jennie Wåhlin består laget av Sara McManus (3:a), Agnes Knochenhauer (2:a), Sofia Mabergs (1:a), plus Maria Prytz som coach.

Fler nyheter från Stockholm

Tekniska nämndhuset
Nyheter

Förundersökning inledd mot kommunal chef

Imenella Mohamed
Nyheter

Hon tar Dancehall-tävling till Vällingby

Nyheter

Större möjligheter att satsa på unga tjejer

Kultur

Nu fylls stadsbiblioteket av poesi

Brott

Sålde droger i gatukök – döms till fängelse

Trafik

Klart: Tvärförbindelsen ska gå i tunnel