Hawia Svensson tror på vinst

På trettondagen tar Skuru emot Kristianstad på hemmaplan. Och allt annat än en seger är en besvikelse enligt VM-spelaren Emma Hawia Svensson.

Skuru ligger på en andra plats i tabellen efter Sävehof med nio vunna matcher på tolv försök. Senast blev det seger mot Hellton med 27-25 efter en svängig match.

På trettondagsafton är det åter dags för match när Kristianstads HK kommer på besök i Nacka Bollhall. Ett Kristianstad som ligger i det nedre skiktet av tabellen, men som besegrade topplaget Höör i senaste omgången.

– Jag tror helt klart på vinst, men vi är beredda på en tuff match. De har säkert en jättehärlig energi i laget efter vinsten, men gör vi det vi ska så ska vi vinna, säger Emma Hawia Svensson, 25.

I Kristianstads spelar Agnes Rutqvist, som lämnade Skuru inför säsongen, och att stoppa henne och de andra skyttarna tror Hawia Svensson kommer att bli nyckeln till seger.

– Vi behöver spela ett tajt och bra försvar. De har mycket skyttar och vi måste se till så att de inte får komma igång, säger hon och fortsätter:

– När vi får igång försvarsspelet kommer anfallsspelet ofta på köpet, med mycket kontringar.