AIK vill hedra Råsunda med en minneslund

Råsunda
Råsunda Fotbollstadion. 1937–2012.
Råsunda
Invigningen av Råsunda 1937.
Råsunda
Rivningen har påbörjats. Bild från augusti 2013.
I morgon onsdag har det gått exakt fem år sedan den sista matchen spelades på Råsunda Fotbollstadion. AIK Fotboll uppmanar alla supportrar och medlemmar att tillsammans med klubben hedra minnet av den anrika arenan.

”75 år av minnen och kulturell betydelse har satt stor prägel på det som klubben står för i dag” skriver AIK Fotboll på sin hemsida där man uppmärksammar att det har gått fem år sedan den sista matchen spelades på Råsunda.

Att den älskade arenan har haft stor betydelse för många AIK:are blev tydligt då supportrarna fick chansen att ta hem fysiska minnen från Råsunda ett par dagar efter den sista matchen.

I morgon onsdag finns AIK Fotboll på plats från klockan 10 för att ta initiativ till att skapa en minneslund runt den fontän som står på Råsunda torg, alldeles bakom den klassiska klackläktaren Norra Stå.

Råsunda

Bild tagen under Norra Stå.

Helgi satte sista AIK-målet

Någon officiell ceremoni kommer inte att hållas, men AIK Fotboll uppmanar alla AIK:are att besöka Råsunda torg under dagen för att på sås sätt bidra till en värdig minnesdag.

I den sista matchen på Råsunda, den 22 november 2012, tog AIK emot italienska SSC Napoli. Gästerna vann med 2–1. AIK:s allra sista mål på Råsunda gjordes av Helgi Daníelsson – 75 år efter att Alex Nilsson gjort AIK:s första mål på arenan i april 1937 då han gav AIK ledningen i segermatchen (4–0) mot Malmö FF.