ANNONS

AIK hedrar Nils-Eric Johansson på årets tröja

Nils-Eric Johansson
Nils-Eric Johansson har spelat i AIK sedan 2007, men tvingades sluta i februari i år.
I morgon fredag släpps AIK:s matchtröja för säsongen 2018 till försäljning. Redan i kväll avslöjar klubben att AIK-ikonen och tidigare lagkaptenen Nils-Eric Johansson kommer att hedras med en ”Vår kapten”-patch på ärmen på årets tröja.
ANNONS

I februari tvingades 38-årige Nils-Eric Johansson avsluta sin karriär på grund av hjärtproblem. Han hade då spelat i över tio år i AIK och var lagkapten och stor kulturbärare i klubben.

I kväll går Per Karlsson, mångårig kollega till Johanssons i AIK:s backlinje, ut med ett brev på klubbens hemsida där han hyllar sin tidigare lagkapten.

”Nu bär vi dig, vår kapten”

”I år, 2018 – sanningens ögonblick – tar vi oss an utmaningarna i din ära. Vi tillägnar årets matchtröja till dig och bär den med stolthet. 3 926 dagar som vår tydligaste ledstjärna. För lika många dagar ska lika många tröjor lysa på våra läktare. En tröja för varje dag som du burit oss. För allt svett och blod. För all glädje och sorg. Ansvaret du alltid tagit måste vi alla nu dela på. Vi måste alla hålla linjen. Med din tröja blir vi alla din avbild. Om vi är tusentals som bär den så blir vi inte en man mindre. Vi blir tusentals fler. Du bar oss. Nu bär vi dig. Vår kapten”, skriver Per Karlsson.

Tröjan släpps 23 mars

Den 23 mars släpps alltså AIK:s nya matchtröja till försäljning. För att hedra Nils-Eric Johansson kommer herrlaget i år att spela med en ”Vår kapten”-patch på armen. Patchen finns i begränsad upplaga och kommer att monteras kostnadsfritt på de första 3 926 sålda matchtröjorna.

Hyllas även på premiären

”I 3 926 dagar bar Nils-Eric oss. Nu ska vi bära honom. 3 926 matchtröjor i hans ära”, skriver Per Karlsson i brevet på AIK:s hemsida.

Nils-Eric Johansson kommer även att hyllas av fansen i samband med AIK:s allsvenska premiär mot Dalkurd hemma på Friends Arena den 2 april.

Här kan du se AIK:s och Per Karlssons hyllning till Nils-Eric Johansson:

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.