AIK hedrar Ivan Turinas minne i dag

Ivan Turina
Ivan Turina hyllades av AIK-fansen efter sin bortgång i maj 2013.
I dag onsdag har det gått fem år sedan AIK Fotbolls kroatiske målvakt Ivan Turina avled i sömnen, 32 år gammal. Hos AIK och klubbens supportrar lever hans minne starkt och i dag hedrar AIK Ivan Turinas minne på flera sätt.

Varje år den 2 maj hålls en minneshögtid för Ivan Turina i hans födelsestad Zagreb och AIK Fotboll visar sitt deltagande på plats genom representation av andra AIK-sektioner på plats att visa sitt deltagande. En krans från klubben kommer att lämnas till Turinas minne vid hans gravplats.

Ivan Turina AIK

AIK-flagga på halv stång efter Ivan Turinas bortgång för fem år sedan. Foto: Johan Kindbom

AIK Fotboll välkomnar och uppmanar även AIK:s supportrar och allmänheten att besöka den minneslund som klubben anordnar på Karlbergs träningsanläggning, en plats som var Ivans arbetsplats under hans år i klubben och ur det perspektivet den mest naturliga platsen. Spelare och ledare i AIK kommer att genomföra en kort ceremoni vid minneslunden strax innan sin avfärd mot Uppsala för den allsvenska matchen mot Sirius.

Ceremoni på Karlberg med AIK:s trupp

Minneslunden på Karlbergs träningsanläggning öppnas klockan 10 i dag. Minnesceremonin från AIK Fotbolls officiella spelar- och ledartrupp startar klockan 15.50.

Ivan Turina

Ivan Turina är än i dag, fem år efter sin död, väldigt populär, och saknad, av AIK-fansen.

Ivan Turina föddes den 3 oktober 1980 i Zagreb och inledde 1998 sin proffskarriär i NK Dinamo Zagreb. Efter många framgångsrika år i Europa värvades han 2010 till AIK. Han gjorde totalt 89 tävlingsmatcher för AIK och han höll nollan i 35 av dem.