Hejaramsor på teckenspråk när Bajen vann historisk match i futsal

Jens Gustafsson och Filip Bergman
Träning inför Hammarbys futsalpremiär. Jens Gustafsson och Filip Bergman i gula västar.
Det blev dramatik i Eriksdalshallen när Hammarby spelade sin första match i futsal någonsin på torsdagskvällen. De 762 åskådarna fick dock jubla till slut – undantaget 80 supportrar till IK Hephata, som häll igång på läktaren med ramsor på teckenspråk.

– Det var en jättekul kväll! Ett tag var det spännande, men sedan gjorde grabbarna det briljant och vi kunde gå ifrån i slutet, säger Jens Gustafsson, en av en handfull gamla grönvita fotbollsprofiler som tillsammans med några renodlade futsalspelare utgjorde Hammarbys premiärtrupp i division 1 södra Svealand, till HTV.

Det var en av futsalkillarna, Peivan Pahleman, som i 8:e minuten gjorde det historiska första målet för Hammarby. I paus ledde Bajen med 3–0 och en bit in i andra halvlek stod det 5–1. Men då svarade IK Hephata med tre snabba mål och det var dramatiskt en stund innan Alagie Sosseh avgjorde med två snabba mål. Peivan Pahleman (matchens lirare) gjorde sitt tredje mål fram till 8–4 och Erik Sundin fastställde slutresultatet 9–4 i slutminuten.

Hammarbyfansen sjöng ”bättre klack än Djurgår´n” till de 80 bortasupportrarna – som svarade med en applåd på teckenspråk.

Gulblå IK Hephata bildades redan 1892 och är världens äldsta dövidrottsklubb. Man har dessutom betydligt längre erfarenhet av futsal än Hammarby, som precis har startat sitt lag. Förra säsongen kom Hephata på fjärde plats i division 1 södra Svealand.

Nästa match för Hammarby spelas den 27 november, även den hemma i Eriksdalshallen. Och även då är det derby då Stockholm Futsal Club står för motståndet.

– Jag har inte så bra koll på de andra lagen i serien, men det här var en riktigt bra start för oss och den kommer att sätta standarden för resten av säsongen, säger Jens Gustafsson.