Hektisk sommar för golfstjärnan Alex Norén

Alexander "Alex" Noréns sommar består av golf, men också salta bad på Gotland.
Alexander "Alex" Noréns sommar består av golf, men också salta bad på Gotland.
Sommarschemat är späckat för världsåttan Alexander "Alex" Norén. Det blir golf, golf, och så lite mer golf.
Men den 34-årige stockholmaren får ändå lite tid över att koppla av med familjen i det nyinköpta huset på Gotland.

Alexander ”Alex” Norén lär knappast hinna vattna blommorna i lägenheten på Östermalm i sommar. Den 34-årige världsåttan i golf jobbar hårt när många andra har semester.

Tävlingssäsongen i Europa är intensiv. Den största utmaningen väntar den 20-23 juli. Då arrangeras majortävlingen British Open på Royal Birkdale Golf Club i engelska Southport.

– Att vinna en major skulle vara det ultimata, säger Norén.

De fyra största golftävlingarna i världen kallas för majors. På herrsidan är dessa, förutom British Open, US Open, The Masters och PGA Championship. Alex Norén har vunnit mycket under sina tolv år som proffs, men aldrig en major.

– British Open är nog den major jag har störst chans att placera mig bra på. I år går tävlingen på Birkdale som är en bana som proffsen uppskattar, den är rättvis. Jag spelade British Open där 2008.

Då blev det en blygsam delad 19:e plats för Norén. Det kan gå betydligt bättre denna gång. Han kan fråga kompisen Henrik Stenson hur det känns att vinna, Stenson tog ju hem tävlingen i fjol.

Alex Noréns liv innehåller givetvis inte bara golf. Tillsammans med flickvännen och sambon Jennifer har han dottern Iris, ett och ett halvt år.

– Jag försöker förstås maxa tiden med familjen. Jag upptäckte nyligen Gotland och har nu köpt ett hus på ön. Jag längtar till salta bad och det ska bli fantastiskt att se vår lilla dotter springa runt på gräsmattan i sommar! 

Det kan nog bli lite golf också, Norën är nybliven medlem i Visby GK.

För Alex Norén är golf ett jobb, men för många andra är golf en hobby som med fördel kan utövas på sommarsemestern. Norén har ett gott råd till alla glada hobbyspelare.

– Amatörer spelar mycket mer aggressivt än proffsen och tar större risker. Det kanske inte låter så kul, men mitt råd är att spela lie smartare och ta fega beslut ibland.

Fakta

Flyr Stockholm för salta bad på Gotland

Namn: Alexander ”Alex” Norén.

Ålder: 35

Bor: På Östermalm med flickvännen Jennifer och dottern Iris, ett och ett halvt år.

Meriter i urval: Nio segrar på Europatouren varav fyra i fjol. Vann BMW PGA Championship i maj i år. Rankad åtta i världen.

Gör gärna på sommaren: ”Jag försöker förstås maxa tiden med familjen. Jag upptäckte nyligen Gotland och har köpt ett hus på ön.”

Undviker på sommaren:  ”Att vara kvar i stan i Stockholm. Jag vill ut på landet till gröna gräsmattor och salta bad!” 

Aktuell: Laddar inför majortävlingen British Open som spelas den 20-23 juli på Royal Birkdale Golf Club i Southport.