ANNONS

Helenelund sämst när det gällde mest

Målvakten Markus Carlssons blick och lagkamraternas gamnackar säger allt. Helenelund föll tungt mot Skutskär.Foto: Ulrika Lind
Målvakten Markus Carlssons blick och lagkamraternas gamnackar säger allt. Helenelund föll tungt mot Skutskär.Foto: Ulrika Lind
Halvtimmen in i första delen av allsvenska bandykvalet mellan Helenelund och Skutskär i fredags hade Sollentunalaget 4–0 och sågs som given segrare i dubbelmötet.

Resten utvecklades till en fullständig genomklappning.
ANNONS

Skutskärs IF blev i söndags klart för allsvenskan i bandy efter att ha besegrat Helenelund med 7–5 och 8–4 i bäst av två matcher.

– Alla spelare var 50 procent sämre än normalt. En fullständig genomklappning och mycket svårbegripligt, säger HIK-tränaren Mats Johansson.

Kvalet började grymt bra för Helenelund i fredags kväll. Med facit i hand kanske för bra. I Skutskär såg Jimmy Strömbäck till att ge Helenelund ledningen i sjätte minuten.

Drygt 20 minuter senare gjorde han sitt andra mål och däremellan hade Andreas Karlsson och Mikael Andersson också hittat nätet.

4–0 till Helenelund innan en halvtimme var spelad. Inget talade då för Skutskär.

Skutskär gjorde dock sju raka mål innan nämnde Strömbäck fastställde 7–5 i första mötet.

HIK-tränaren Mats Johansson var då förvånad och besviken. Å andra sidan tyckte han att resultatet talade till fördel för hans manskap inför returen på hemmaplan.

Matchen på Sollentunavallen i söndags kväll började lika miserabelt för Helenelund som den slutat i Skutskär.

Drömscenariot var ett tidigt mål för att få gästerna i gungning. I stället gjorde Skutskär två mål första kvarten och fick med sig 5–1 till pausvilan.

ANNONS

Två snabba hemmamål efter paus skapade en viss nerv, men mer drama än så blev det faktiskt aldrig. Lugnt och metodiskt såg nordupplänningarna till att Helenelunds- spelarna aldrig fick den fart och flyt i spelet man eftersträvade.

– De här två matcherna var våra sämsta i år. I kväll gav vi bort sex mål. Vi släppte i princip ifrån oss bollen och accepterade att de straffade oss med mål. Jag har aldrig sett något liknande och är fruktansvärt besviken. Som jag bedömer Skutskär är det ett lag vi ska slå i båda matcherna. Tyvärr blev det motsatsen och jag såg knappt ens viljan att försöka. Killarna pallade inte trycket och det känns tungt och jobbigt, säger Mats Johansson.

Trots förlusten har Helenelund en andra chans att kvala upp i allsvenskan.

I söndags kväll visste dock inte Mats Johansson om man ställs mot Rättvik eller BolticGöta i bäst av två matcher.

– Oavsett vilka blir det så klart svårare än att möta Skutskär. Både Rättvik och BolticGöta har ju spelat i allsvenskan i vinter. Samtidigt har vi allt att vinna och det kanske passar oss att slå ur underläge. Hur som helst måste vi visa vilja att vinna, det såg jag tyvärr inte i de här två matcherna.

Tror du på ändå att möjligheten finns?

– Ja, om vi spelar som tidigare i vinter. I matcherna mot Skutskär kände jag inte alls igen oss, säger Mats Johansson.

ANNONS