ANNONS

Helenelund spräckte segernollan

Linus Hansson gjorde två mål när Helenelund spräckte segernollan mot Spånga/Djurgården.
Linus Hansson gjorde två mål när Helenelund spräckte segernollan mot Spånga/Djurgården.
På onsdagen var det riktig derbykväll på Sollentunavallen, bandyduellen HIK–Spånga/Djurgården och hockeymötet SHC–Vallentuna. För ett av hemmalagen slutade det bra.

Efter Helenelunds första allsvenska bandyseger i vinter lovade matchhjälten att det finns glädje och glöd i truppen.
ANNONS

Stockholmslagen Helenelund och Spånga/Djurgården är norra allsvenskans två sämsta bandylag. I går var Helenelund det inbördes bättre. Känslan var vid flera tillfällen att senaste HIK-målet skulle punkterat matchen, men Spånga/Djurgården nyttjade tillfället när hemmaspelarna pustade och reducerade snabbt. Inte heller Linus Hanssons andra mål för kvällen, till 5–2, stod sig länge. Närmare än till 5–3 nådde dock inte gästerna.

– Det är okej att kalla mig hjälte, det känns bra, menade Linus Hansson med brett leende samtidigt som han fick på sig skridskoskydden och av sig hjälmen efter slutsignalen.

Hans 5–2-mål belyste vilja, mod och inte minst teknik. I sista skäret hann han före målvakten till bollen och efter dragningen fick han kasta sig framstupa över målvakten och med endast klubban i isen svepa in bollen mellan stolparna.

Trots tabellplaceringen såg Linus med glädje fram mot resterande matcher.

– Vi har chansen och har bestämt oss för att bara köra. Vi har många roliga matcher kvar.

Det krävs mirakel för att Helenelund ska nå ifatt Gustavsberg eller HaparandaTornio, men större under har inträffat. Åtta poäng skiljer till nämnda lag ovanför strecket.

Samtidigt som bandygänget gladdes stängde Jacob Lager hockeymötet till fördel för sitt Vallentuna i ishallen. Hans 6–3-mål innebar Sollentuna HC:s andra raka förlust efter skrällen mot Åker/Strängnäs den 16 januari.

SHC ligger inte lika pyrt till i tabellen som vännerna i bandylaget, men har i kampen om att undvika nedflyttningskval Wings Arlanda i hasorna.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.