Stora Wäsby Fältrittklubb vann guld i SM

Ebba Eisner, fälttävlan, på Waterloo
Ebba Eisner och Waterloo var med och tog hem lag-SM i Mantorp i helgen.
Stora Wäsby Fältrittklubbs ponnyryttare har radat upp framgångar den senaste tiden. I somras tog de hem flera individuella medaljer i individuella SM i fälttävlan, och i helgens lag-SM i Mantorp fick de kliva högst upp på prispallen.

– Alla som håller på med idrott vet hur svårt det är att få allt att stämma på ett mästerskap. Att få uppleva två medaljer i SM under samma säsong är så stort och roligt, säger 13-åriga Ebba Eisner.

Hon tog brons på individuella SM i somras, med sin ponny Waterloo. Klubbkompisen Nora Skeppstedt, på Mystic Temple, tog silver. Dessutom tog Engla Westerberg silver i den högsta SM-klassen.

När lag-SM avgjordes i helgen fick Ebba och Nora med sig en ännu ädlare medalj hem då de tillsammans med Tilde Pettersson, Erika Hälltorp och Minna Bohlin såg till att guldet gick till Stora Wäsby Fältrittklubb.

 

Stora Wäsby Fältrittklubb, guld i lag-SM 2017

Stora Wäsby Fältrittklubbs guldlag: Minna Bohlin på Electric Entertainer, Erika Hälltorp på Calabash, Tilde Pettersson på First Class Lady, Ebba Eisner på Waterloo, och Nora Skeppstedt på Mystic Temple.

 

Ledde från start till mål

Laget ledde tävlingen från start till mål – genom de tre grenarna dressyr, banhoppning och terräng – och tog hem slutsegern i konkurrens med 27 lag och över 200 av Sveriges bästa ponnyekipage. Minna Bohlin hade hela tävlingens enskilt allra bästa resultat.

Ytterligare två lag från Stora Wäsby Fältrittklubb var med i SM och placerade sig som 6:a och 10:a. Klubben tog dessutom hem uppträdandevinsten på lördagens ryttarfest.

– Vi har en fantastisk bredd och spets i klubben. Det är vi väldigt stolta över, säger Marianne Persson som tillsammans med Lena Bredberg är Stora Wäsby Fältrittklubbs grenledare för fälttävlan och lagledare i helgens SM.

 

Fakta

Svenskt OS-silver i London

Fälttävlan är en krävande ridsport där man tävlar i tre dagar i tre olika grenar – dressyr, banhoppning och terränghoppning.

Den ställer krav på tajming, mod, styrka, kondition och lätta fötter.

Det är en OS-sport och Sverige tog silver i London 2012 genom Sara Algotsson Ostholt. Seniorlandslaget tog dessutom EM-brons tidigare i år.

Stora nationer inom sporten är Tyskland, England och Irland.

Pojkar och flickor tävlar på samma villkor.

I Sverige tävlar man på ponny upp till 20 år, internationellt går gränsen vid 16 år.