ANNONS

Täby Open i helgen – med Fabian i rekordform

Fabian Delryd, höjdhopp, Täby Friidrott
Fabian Delryd är i form och slog i veckan träningsrekord på 2.21 – med fem stegs ansats.
I helgen börjar friidrottssäsongen på allvar med Täby Open på Tibblevallen. En av flera spännande starter för hemmaklubben Täby IS gör Sverigeettan i höjdhopp, Fabian Delryd, som är i kanonform och siktar på att hoppa över 2.30.
ANNONS

– Målsättningen med säsongen är att hoppa 2.30. Jag känner på mig att denna gräns kan ryka på Täby Open. Formen är bättre än någonsin tidigare, säger den långe 21-åringen från Ella park till Täby IS Friidrotts hemsida.
Fabian Delryd inledde med att slå personligt rekord i årsdebuten – 2,26 i Sätra hall i januari – och är nu alltså ute efter ännu högre höjder. Och han ser extra fram emot att få tävla på hemmaplan i Täby Open.

”Extra studs i steget”

– Det roligaste är att man får tävla inför så många av de yngre aktiva från Täby IS. Brukar alltid bli lite extra studs i steget när de hejar på, säger han.
Täby Open avgörs i år den 19–20 maj och är en av Sveriges stora friidrottstävlingar. Tävlingen har funnits sedan sent 1980-tal och har till i år flyttats permanent från augusti/september till maj.

Flera affischnamn på plats

Ambitionen är att göra Täby Open till den stora premiärtävlingen för svensk friidrott och startlistorna i årets upplaga talar för att klubben har kommit en bra bit på väg.
Utöver Fabian Delryds höjdhopp med start klockan 14 på lördag finns ett annat stort affischnamn i form av Hässelby SK:s Fredrik Samuelsson. Den unge tiokamparen som närmar sig världstoppen med stormsteg springer 110 meter häck klockan 13.10 på lördagen.

Alva Sundin jagar drömgräns

Även lillebror Jakob Samuelsson finns med i startlistorna, i höjdhopp och kulstötning. Han gick förra året upp som tredje bästa tiokampsjunior genom tiderna med 7 620 poäng och slog då storebrors juniorpersonbästa.

Alva Sundin

Alva Sundin, 17, tog brons i Ungdoms-OS i Ungern i fjol. Foto: Täby IS Friidrott

I damernas stavhopp gör hemmaklubbens Alva Sundin, bronsmedaljör i Ungdoms-OS, årsdebut i vad som blir det riktiga startskottet på jakten efter drömgränsen 4 meter.

Även en tävling för barn och unga

Men Täby Open är lika mycket en barn-, ungdoms- och breddtävling som en elittävling och mängder av barn kommer att göra sin första friidrottstävling i helgen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.