Hemlösa Salems IF är nära högsta serien

Fleminghallen i Huddinge kan bli en lyckoarena för Salems IF.
Fleminghallen i Huddinge kan bli en lyckoarena för Salems IF.
Nu är det riktigt nära.
Om Salems IF slår ut Kalmarsund i den sista kvalrundan är saken klar. Då blir det SSL, högsta serien, kommande säsong.

Salems IF:s innebandyherrar gjorde processen kort med Strängnäs i den tredje och avgörande kvalmatchen till SSL, högsta serien. I tillfälliga hemmaarenan Västergård arena i Södertälje i lördags blev det seger med 11–4.

Därmed är Salem klart för play off 2 vilket är sista kvalrundan till SSL. FBC Kalmarsund står för motståndet och även här gäller bäst av tre matcher. Salem börjar hemma den 2 april. Två dagar senare är det Kalmar sporthall som gäller, och en eventuell tredje match spelas den 7 april med Salem som hemmalag.

Kalmarsund bygger mycket av sitt offensiva spel runt fixstjärnan Kim Nilsson som räknas som en av världens bästa spelare genom tiderna.

In i Fleminghallen

Eftersom det inte finns någon tillräckligt stor arena tvingas Salem spela sina ”hemmamatcher” borta. Mot Kalmarsund är det Fleminghallen i Huddinge som gäller.

– Västergård arena var redan fullbokad, säger Salems IF:s ordförande Christian Holm.

”Otroligt stort”

Holm är förväntansfull inför den sista kvalrundan.

– För oss är det otroligt stort om vi går upp i SSL. Och det är jätteroligt att vi tagit oss hela vägen hit med i stort sett enbart egna produkter.

Om det blir SSL måste Salems IF hitta en hemmaarena.

– Salems kommun hinner inte bygga en hall. Vi hoppas komma överens med grannkommunerna om att få tillgång till en hall. Tänkbara alternativ skulle kunna vara Botkyrkahallen eller Idrottshuset i Tumba.