Henok Goitom och Bojan Djordjic startar damlag i Kista Galaxy

Henok Goitom och Bojan Djordjic sitter båda i Kista Galaxys styrelse.
”Henok och Bojan är alltid involverade och tycker precis som alla andra i klubben att det är superkul med ett damlag”, säger Robel Alazar, en av Kista Galaxys grundare.
Henok Goitom och Bojan Djordjic klubb Kista Galaxy startar damlag. På onsdagen hade damerna sin första träning.
– Superkul! Vi har alltid velat ha ett damlag, säger Robel Alazar, en av klubbens grundare.

Fem spelare med strålkastarsken i ryggen och konstgräs under fötterna. Bilden är från Ärvinge bollplan där Kista Galaxys nybildade damlag hade sin första träning på onsdagskvällen.

”Mot allsvenskan! 🙂 skriver klubben på Facebook.

Laget börjar med korpfotboll inomhus i vinter. Till våren startar laget ”längst ned i seriesystemet med målet att klättra”.

– Vi har ju några spelare som har spelat i AIK:s damlag tidigare och de vill kanske inte stanna kvar i division 5. Men från klubbens sida kommer vi inte att ha någon resultathets. Den sportsliga målsättningen får klubben sätta tillsammans med spelartruppen det första året. Det är viktigt att alla som vill får vara med, säger Robel Alazar.

Henok Goitom och Bojan Djordjic sitter båda i klubben styrelse och har varit med i beslutet att starta ett damlag.
– De har ett jättestort intresse och är alltid involverade. Ibland är det nästan lite jobbigt att behöva liverapportera mitt under match samtidigt som man ska coacha laget. Men jag tar heller någon som är engagerad än någon som inte bryr sig, säger Robel Alazar som även är tränare för herrlaget.

Kista Galaxy uppmanar damspelare som vill spela med klubben att höra av sig via Facebook.