Henok Goitom åter i AIK – presenteras idag

Henok Goitom återvänder till AIK och allsvenskan. Kista. Solna. Kista Galaxy. Fotboll.
Henok Goitom i AIK-tröjan 2015. Enligt Sportbladet återvänder anfallaren nu till klubben.
AIK fotboll kallar till presskonferens idag klockan 14. Då presenteras både hemvändaren Henok Goitom och den bosniske anfallaren Sulejman Krpic, enligt Sportbladet.

Under veckan har det spekulerats kring Henok Goitoms återkomst till allsvenskan och AIK. Idag klockan 14 kallar AIK till presskonferens. Enligt uppgifter till Sportbladet kommer då både hemvändaren Henok Goitom och den bosniske anfallaren Sulejman Krpic presenteras.

32-årige Henok Goitom spelade för AIK 2012-2015 innan han lämnade klubben för spanska Getafe. I somras var han nära en återkomst i AIK, men skrev istället på för amerikanska San José Earthquakes – ett kontrakt som bröts i höstas.

– Från min sida ser jag fram emot att återvända till AIK i framtiden och jag ser verkligen fram emot att jobba med Rikard (Norling) och Björn (Wesström) igen, för det är i AIK jag vill spela, sa Goitom då till Sportbladet.

Nu tycks pusselbitarna ha fallit på plats. Succéanfallaren från Husby som gjorde 18 mål och ledde AIK till tredjeplats i allsvenskan 2015 återvänder till Friends Arena.

Tillsammans med Goitom presenteras idag även den bosniske anfallaren Sulejman Krpic, enligt Sportbladet. En 26-åring som närmast kommer från FK Sloboda Tuzla i den bosniska högstaligan och kostar AIK 1,4 miljoner kronor.

Kripc har gjort 11 mål på 19 matcher under säsongen.