ANNONS

Henok Goitom ryktas åter till AIK

Henok Goitom
Är Henok Goitom mannen som ska räta ut frågetecknen i AIK:s anfall.
Henok Goitom är på väg tillbaka till allsvenskan och AIK, enligt Sportbladet. Den 32-årige anfallaren ska kunna presenteras redan senare i denna vecka, om de sista pusselbitarna faller på plats.
ANNONS

I somras var Henok Goitom nära att gå till AIK efter sin sejour i spanska Getafe, men skrev i stället på för San José Earthquakes i MLS.

– Från min sida ser jag fram emot att återvända till AIK i framtiden och jag ser verkligen fram emot att jobba med Rikard  (Norling) och Björn (Wesström) igen, för det är i AIK jag vill spela. Det löste sig inte denna gång men jag hoppas att det löser sig i framtiden, sa Goitom till Sportbladet då.

Klubblös sedan i höstas

Han lämnade San José redan i höstas och har varit klubblös sedan dess. Efter att ha varit aktuell för kinesiska Baoding Rongda och italienska serie B-klubben Vicenza är Goitom nu i stället nära att komma överens med sin tidigare klubb AIK, enligt Sportbladets uppgifter.

Samtidigt är AIK på väg att värva bosniske anfallaren Suleijman Krpic, 26, från Sloboda Tuzla, enligt mediaupgifter.

39 mål i AIK-tröjan

AIK:s sportchef Björn Wesström har avböjt att kommentera eventuella övergångar innan något är definitivt klart.

Henok Goitom är uppvuxen i Husby och kom till AIK 2012 efter tio år i italienska och spanska klubbar. Han gjorde 39 mål på 93 matcher under 2012–2015 innan han lämnade för Getafe i Spanien där det bara blev två matcher.