Henrik är Värmdö HC:s hockeypappa

Sonen Viggo, 7, är nästan alltid med när lagkaptenen Henrik Nordlund tränar med Värmdö HC:s A-lag.
Sonen Viggo, 7, är nästan alltid med när lagkaptenen Henrik Nordlund tränar med Värmdö HC:s A-lag.
Henrik Nordlund är tillräckligt gammal för att vara pappa till Värmdö HC:s yngre spelare. Hans 7-årige son Viggo är visserligen med på A-lags­träningarna – men än så länge mer som maskot än som spelare.

Faktum är att Viggo knappast skulle tacka nej till en plats i truppen. Han är lika hockeyfrälst som sin far och nästan en del av laget.

– Viggo har varit med sedan jag spelade i Nacka, sportchefen drog honom i barnvagn och han skrek hela träningen. Han har krupit omkring och jag har bytt blöja på honom i omklädningsrummet så han har verkligen varit en hockey­maskot i många år. Nu är det nästan så att han har ett eget bås i omklädningsrummet. Han tränar ju själv på måndagar och jag har träning efteråt. Vi åker till Ekhallen vid tre och kommer hem vid halv nio, säger Henrik Nordlund.

Sonen finns till och med på isen under A-lagsträningarna.

– Han vet precis var han ska vara och när han måste gå in i båset, när vi kör helplansövningar, till exempel. Det är ju också en av förutsättningarna för att jag ska kunna lira, det är skönt att åtminstone kunna ha med ett av barnen. Annars skulle jag knappt träffa honom, säger Henrik.

Säsongens mål är att avancera till division 1.

– Det finns goda förutsättningar. Vi har en stark konkurrent i Haninge som har satsat, värvat hårt och fått in en hel del elitseriespelare. De kommer helt klart att bli starka.

Bland Haninges förstärkningar märks Djurgårdsprofilerna Fredrik Bremberg, Christian Eklund och Tim Eriksson.

Men i förra veckan lyckades Värmdö besegra just Haninge i en träningsmatch, trots att man hade elva ordinarie spelare borta och fick kalla in två juniorer.

Haninge vann skottstatistiken med 53–28, men Värmdö matchen med 3–1.

– Vi hade inte ens tre femmor, Haninge hade fyra. Men fram­över är det viktigt att alla spelare är friska om vi ska spela så hårt, säger Henrik Nordlund.

Vad är avgörande för att det ska gå bra för Värmdö i år?

– Det gäller nog som för alla andra lag att hålla sig på isen och undvika utvisningarna. Och sedan det gamla vanliga att få ha alla spelare friska. Några skador kommer alltid men vi måste försöka undvika skador på våra viktiga spelare.

Hur länge tänker du själv hålla på med ishockey?

– Min sambo säger att det här är sista året, men jag vet inte. Jag känner att jag skulle kunna fortsätta flera år, visst har jag lite ont i knän och ryggen men det är det värt.

Fakta

Älskar känslan av ett bra golfslag

Namn: Henrik Nordlund

Ålder: 39 år.

Bor: Ingarö.

Familj: Sambo Lotta, 33, sonen Viggo, 7, och dottern Nikki, 3.

Sysselsättning: Driver bygg­företag med fem anställda.

Intresse: ”Golf är ett stort intresse. Mitt handikapp är 9,4. Vi är ett gäng gamla hockeylirare från Värmdö som kör på onsdagar. Jag vinner nästan jämt, haha. Jag älskar att vara ute och känslan av att slå ett bra golfslag.”

Aktuell: Lagkapten i Värmdö HC som spelar seriepremiär i division 2 borta mot Eskilstuna Linden Hockey i Smehallen klockan 19.00 i kväll tisdag. Hemmapremiären i Ekhallen är klockan 19.00 på fredag mot storsatsande Haninge Anchors HC.