Hett derby på Zinkens is

Snart möts de igen. Hammarbys David Pizzoni Elfving och Tellus Aksel Örn Ekblom drabbar samman i bandyderby på Zinkensdamms IP.
Snart möts de igen. Hammarbys David Pizzoni Elfving och Tellus Aksel Örn Ekblom drabbar samman i bandyderby på Zinkensdamms IP.
David Pizzoni Elfving och Aksel Örn Ekblom känner varandra väl och har spelat bandy i samma lag.
Men nu står de på varsin sida när Hammarby möter Tellus i derby på Zinkensdamms IP.

På fredag den 2 december spelas det första Stockholmsderbyt i högsta serien på många decennier. Hammarby IF tar emot IK Tellus på Zinkensdamms IP som ju är båda lagens hemmais.

Hammarby är storfavorit mot nykomlingen Tellus.

– Men det blir garanterat en tuff match, säger Bajens mittfältare David Pizzoni Elfving. Hittills den här säsongen verkar det som att resultaten i elitserien kan bli lite hur som helst.

Tellus har knaprat åt sig några poäng trots stora skadeproblem. Lagkaptenen och försvararen Aksel Örn Ekblom är tillbaka efter att ha missat ett par matcher på grund av en krossad testikel som fick opereras akut. Det var i segermatchen borta mot TB Västerås som han träffades på pungen efter ett skott på hörna.

– Usch det var en riktig skräckskada Aksel råkade ut för, säger David Pizzoni Elfving. Vi är kompisar och har spelat tillsammans i Hammarby.

Nu när skadeläget i Tellus börjar ljusna vågar tränaren Peter Rönnqvist andas en viss optimism inför fredagens derby.

– Ja, jag tror i min enfald att vi kan vinna. Hammarby har pressen på sig och vi kan spela avslappnat. Det är en väldigt speciell match, det har väl inte varit ett Stockholmsderby i högsta serien sedan 50- eller 60-talet.