Min lokala hjälte

Hett derby i söderortsfobollen

Här blir det hett derby i division 2 ikväll.
Här blir det hett derby i division 2 ikväll.
Formstarkt IFK Aspudden-Tellus möter serieledarna i division 2 på hemmaplan ikväll.

– Det är ett bra läge för oss att möta dem nu, säger Aspuddens huvudtränare Björn Tallén.

Andra halvan av division 2 rivstartar med ett söderortsderby. IFK Aspudden Tellus tar emot serieledarna från Norsborg ikväll. Ser man till hemmalagets fina form med tre raka segrar och sen ett kryss innan sommaruppehållet bäddar det för en spännande match.

– Det är ett bra läge för oss att möta dem nu. Vi har spelat bra på sistone samtidigt som Arameiska Syrianska slog oss rätt lätt i förra mötet. De kanske underskattar oss den här gången, säger Aspuddens tränare Björn Tallén.

Han menar att hans lag är väl förberett på motståndet, som trots allt är seriens bästa lag. Nyckeln till seger går genom försvaret.

– Vi måste hålla tätt bakåt för jag är ganska säker på att vi kommer att göra mål ikväll, så pass farliga är vi framåt, säger Björn Tallén.

Finns det någon spelare som sett extra vass ut på träning?

– Håll utkik efter Ivar Birgersson, han är en offensiv mittfältare som varit avstängd och sett riktigt hungrig ut på sistone. Men överlag har vi ett riktigt bra lag i år.

Men trots det harvar Aspudden just nu i mitten av tabellen. Ambitionen är dock att klättra lite till.

– Vår målsättning inför säsongen var att ha häng på andraplatsen och det har vi fortfarande.

Matchen spelas på Aspuddens IP. Avspark klockan 19.30.

Just nu finns tre gamla Hammarbyspelare i Aspuddens trupp: Christopher Brunzell, William Nilsson och målvakten William Eskelinen som har ett utvecklingsavtal mellan Aspudden och Bajen.