ANNONS

HIK laddar för hemmapremiär

Helenelund spelar hemmapremiär mot Västanfors på onsdag.
Helenelund spelar hemmapremiär mot Västanfors på onsdag.
Helenelund har inlett bandysäsongen med förluster mot Ljusdal och Borlänge, men med vinterns ankomst öppnar sig bättre förutsättningar.
ANNONS

Tack vare helgens köldknäpp utgår HIK:s lagledningen från att man kan spela hemmamatchen mot Västanfors på onsdag, den 25 november. Dessutom med säsongens två första ispass på hemmais i benen.

– Nu är vi glada, det blir bandyfolk när det finns is, säger tränaren Roger Jakobsson. Man har arbetat intensivt de sista dagarna och det ska finnas ett bra islager som tål eventuellt blidväder. Det känns inspirerande att få visa upp oss mot en klassiskt bandyklubb som Västanfors.

På grund av isbrist har spelat två bortamatcher i upptakten av division 1 östra. Senaste mot Borlänge vann hemmalaget med 7–2. Jakobsson var nöjd med inledningen av båda halvlekarna.

– Vi har svackor i mitten av halvlekarna, det straffar oss.

Trots tre baklängesmål inom nio minuter i första halvlek växte ”Lunden” tillbaka in i matchen genom mål av Mikael Andersson och Jack Rizell-Montana.

Beskare var Borlänges 4–2-mål med sekunder kvar till pausvilan.

– Olyckligt och tecken på bristande rutin. Vi behöver lite tur, det kanske kommer.

– Målvakten Markus Karlsson och hela försvarslinjen har jobbat bra, säger Roger Jakobsson och delar även ut plus till norske mittfältaren Jonas Tjomsland.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.