Historisk framgång för Sollentuna FF

Sollentuna FF, Fotboll
Sollentuna FF:s herrar jublar sedan man säkrat avancemang till division 1 hemma på Sollentunavallen.
Sollentuna FF:s herrar säkrade seriesegern och ett historiskt avancemang till division 1 via seger med hela 5–1 mot Håbo FF hemma på Sollentunavallen på lördagen.
– Hela gruppen har varit stark tillsammans, alla har ställt upp, säger Kalle Ramsell som satte 1–0 redan i andra minuten.

När matchen mot Håbo startade hade serietvåan Karlbergs BK redan vunnit sin match mot Värmdö IF. Därmed stod det klart att en seger krävdes för att Sollentuna FF skulle säkra segern i division 2 norra Svealand redan i näst sista omgången. Det hade kunnat bli krampaktigt, men Kalle Ramsell löste upp eventuella nervknutar med ett tidigt mål.

– Vi vann bollen högt. Micke (Thorstensson) fick bollen i mitten och stack in den till mig som sprang diagonalt. Jag satte den i bortre. Vi hade pratat om att vi skulle göra på det sättet, så lite kredd får vi ge till tränarna, säger Kalle Ramsell.

Redan efter en kvart stod det 3–0 och i halvtid klara 4–0. När domaren blåste av matchen visade resultattavlan 5–1.

– I pausen snackade vi om att inte slappna av för mycket. Det kanske vi ändå gjorde, men det var ju aldrig någon fara, säger Kalle Ramsell.

Han har varit i Sollentuna i flera år, ända sedan klubben fortfarande hette United, och har därmed upplevt de senaste säsongerna som alla slutat med att laget varit nära – men bara nära – att nå division 1.

– Att vi lyckas i år beror mycket på att vi har fått behålla vår stomme. Truppen är nästan samma som i fjol. Hela gruppen har varit stark tillsammans och alla ställer upp, säger Kalle Ramsell.

På kvällen firade alla i laget med en gemensam middag.

– Vi hade inget planerat i förväg så det blev enkelt. Vi käkade ihop på O´Learys inne i stan, säger Kalle Ramsell.