ANNONS

Historisk seger för IFK Stocksund – klara för allsvenskan

IFK Stocksund U17, fotboll, Allsvenskan
En milstolpe för klubben när U17-laget gick upp i allsvenskan.
IFK Stocksunds U17-lag blir första laget klubben att nå den absoluta toppen. Laget vann kvalet mot Tullinge och blev klara för allsvenskan 2020.
ANNONS

IFK Stocksunds U17-lag tog klivet upp i den svenska fotbollens finrum, allsvenskan. Det stod klart efter att laget vann den andra kvalmatchen mot Tullinge med tennissiffrorna 6-1 under lördagen.

– Det är superskönt och jätteroligt för hela laget, ett härligt sätt att avsluta säsongen på. Spelarna får cred för det hårda arbetet de har lagt ner under lång tid, säger lagets tränare Adam Gürsoy.

Framgångarna har duggat tätt i IFK Stocksund. I somras spelade herrlaget en cupmatch mot allsvenska Östersund och var nära att få till en skräll. Även U19-laget har gått bra och knackade på dörren till allsvenskan men missade på målsnöret.

Nu har U17-laget lyckats med att ta en allsvensk plats som första lag i IFK Stocksunds historia. En av nycklarna till framgången är långsiktighet.

– Det här laget känner varandra och har och de som startar i truppen har varit med länge i föreningen och tränat ihop sedan de var små. Vi har hela tiden tänkt långsiktigt och värdesatt prestation och utveckling framför resultat, säger Adam Gürsoy.

Anfallsfotboll attraherar

IFK Stocksund är känt för att spela en attraktiv anfallsfotboll och flera av lagen öser in mål i sina respektive serier.

– Generellt är det mycket fokus på anfallsspel, det är den typen av spel som vi vill ha i klubben. Vi har tittat på offensiva lag ute i världen och vill vara ett spelförande lag med mycket boll högt upp på motståndarnas planhalva. Då kommer målchanserna också.

Flera spelare från ungdomslagen i IFK Stocksund har också tagit klivet vidare på elitnivå.

Under söndagen spelade AIK en match i allsvenskan mot Falkenberg. På bänken satt Samuel Brolin och Tom Strannegård, bägge fostrade i Stocksund. Den förstnämnde var även med i det svenska landslagets P20-lag som förra veckan vann mot Norge.

ANNONS

Nya utmaningar

Det blir hård konkurrens för U17-laget från Stocksund. Årets U17-säsong i allsvenskan vanns av ett annat Stockholmslag. Under söndagen stod det klart att Hammarby vann SM-guld efter att Halmstad avgjorde mot Malmö på övertid.

För U17-laget väntar nu träning ett par dagar för att sedan få en och halv veckas ledighet. Sedan startar arbetet för säsongen 2020 där klubbens olika trupper ska sättas fram till jul.

– Att ta sig till allsvenskan var en milstolpe för klubben men nu är det nya tag och nya utmaningar. Spelarna ska försöka etablera sig i seniorspel. Det händer mycket i de här åldrarna och vi klubben vill bedriva någon typ av elitsatsande verksamhet, säger Adam Gürsoy.

Nära var inte nära nog när IFK Stocksund slog publikrekord

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.