Hjalmar Ekdal till Hammarby men stannar kvar i Frej

Hjalmar Ekdal inför Frejs start i superettan 2019
Hjalmar Ekdal har bytt gulsvart mot grönvitt.
Hjalmar Ekdal skrev i juli på ett kontrakt med Hammarby. Ekdal kan spela kvar i Frej i och med samarbetet klubbarna har med varandra.

Täbyklubben IK Frej och Hammarby har ett samarbete som under säsongen har utvecklats. Flera spelare från Hammarby har lånats ut till Frej för att få speltid i Superettan.

Under sommaren skrev Frejs mittback Hjalmar Ekdal ett tvåårskontrakt med Hammarby. I juni månad deltog Ekdal i Hammarbys träningsläger och har lyckats att imponera på klubben.

– Vi får in en ung spelare som haft en väldigt bra utvecklingskurva på kort tid, dessutom har han visat en fin stabilitet samt bra ledaregenskaper den här säsongen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson på Hammarbys hemsida.

Blir kvar i klubben

I och med samarbetet mellan klubbarna kommer Hjalmar Ekdal att kunna spela för bägge klubbarna. Han har spelat samtliga matcher för Frej under säsongen och gjort två mål.

Frej ligger just nu på 14:e plats av 16 lag i Superettan och har inte vunnit sedan den första juni. På fredag tar klubben emot Jönköpings Södra på Vikingavallen.