Hjältarna från TV-pucken besöker hockeyskolan

TV-pucken
Sex spelare från SDE Hockey var med i laget när Stockholm Nord vann TV-pucken i söndags. På lördag kommer de på besök på Hockeyskolan i Enebybergs ishall.
SDE:s hockeyskola är igång och på lördag blir det finbesök hos knattarna i Enebybergs ishall. Då kommer de sex TV-puckshjältarna från SDE:s U16-lag – de som var med och bärgade guldet då Stockholm Nord finalskog Stockholm Syd i Malmö i söndags.

– Det blir en extra rolig grej för alla i hockeyskolan att få träffa de här killarna och träna med dem, en inspiration, säger Anders Holm, ansvarig för dam- och flickverksamheten i SDE Hockey och för klubbens hockeyskola.

Klockan 12–12.30 får de små chansen att lira med Albin Sundsvik, Edvin Dahlgren, Isak Forsman, Kalle Lundquist, Max Kristensen och William Ignberg Nilsson, och känna på guldmedaljerna från TV-pucken.

Årets första pass med SDE:s hockeyskola var i går tisdag. Klubben kör hockeyskola sex gånger i veckan i Enebybergs ishall, Stockhagen och Danderydsvallen, med killar och tjejer födda 2009–2011 som primär målgrupp.

– Det är drop-in-pass och de kan köra hur mycket de vill, även om tanken inte är att någon ska träna sex gånger i veckan, säger Anders Holm.

Utöver de sex drop-in-tiderna finns en hockeyskola för tjejer födda 2007–2011 torsdagar och söndagar på Danderydshallen. Dessutom ordnas en ”prova-på-hockeyskola” för de som är lite äldre – födda 2006–2008 – och har kommit på att de vill lära sig åka skridskor.

– Det är svårt att börja i ett hockeylag om de andra redan har tränat i flera år. Här finns chansen att testa och lära sig, och så får man se om det leder till att man börjar spela i et lag sedan, säger Anders Holm.

Hittills är drygt 100 barn anmälda, men det brukar tillkomma fler i november och till och med en bit in i december, berättar Anders Holm.

– Det brukar bli 120–130 totalt, så blir det nog i år också, säger han.

Mer information om SDE:s hockeyskola finns på klubbens hemsida med http://www.svenskalag.se/sdehockey som adress.