ANNONS

Moa Hjelmer tillbaka på banan i Sätra

Moa Hjelmer
Moa Hjelmer sprang 200 meter i Sollentuna Grand Prix 2013.
Nästa lördag, den 3 februari, samlas många av Sveriges allra främsta friidrottare i Sätrahall där Spårvägens FK anordnar elittävlingen Raka Spåret. Fanny Roos, Andreas Almgren och Moa Hjelmer är bara några av stjärnorna som visar upp sig.
ANNONS

Tävlingen lockar många av Sveriges bästa friidrottare, men även ett antal internationella utövare. För förbundskaptenen Karin Torneklint är det ett bra tillfälla att kolla formen hos flera nyckelaktörer inför Nordenkampen i Uppsala den 11 februari, och en del uttagningar lär baseras på vad som sker i Sätrahall den 3 februari.
Totalt 333 namn är anmälda till 414 starter. Bland dem finns kulstötaren Fanny Roos som i fjol tog guld i U23EM, var fyra på inne-EM och satte svenskt rekord både inne och ute. Nu gör hon säsongsdebut och kanske är svenska innerekordet på 18,13 i fara.

Troligen 400 för Hjelmer

En annan intressant start gör Spårvägen FK:s Moa Hjelmer. Hon är anmäld på 60, 200 och 400 meter, och det lutar åt att hon springer 400 meter. Det blir i så fall hennes andra 400-meterslopp på två år.
Turebergs medeldistansare Isabella Andersson förbättrade i fjol sitt personliga rekord på 1 500 meter med hela 18 sekunder, till 4:12,51. Nu springer hon i Raka Spåret och möter bland andra U23EM-fyran Linn Söderholm från Sävedalen.
En annan medeldistansare från Tureberg, Andreas Almgren som vann Finnkampen i fjol på 1 500 meter, är anmäld på både 800 meter. Flera andra landslagsaktiva, exempelvis Turebergs Daniel Lundgren, ställer upp i 1 500 meter.

Jarder från Täby ska hoppa

I längdhopp gör trefaldiga VM-finalisten Erica Jarder från Täby sin andra tävling efter att hon blev mamma i fjol.
Tiokamparen Fredrik Samuelsson, Hässelby SK, förbättrade förra året sitt rekord till 8 172 poäng och gick in som Sverige-femma genom tiderna. I årets Raka Spåret är han anmäld i flera grenar för att slipa formen inför inne-SM i mångkamp påföljande helg – med målet att nå inne-VM i Birmingham i mars.

Fri entré till tävlingen

Dessutom gör fjolårets svenska sprinterkomet, Spårvägens Dennis Leal, årsdebut. Han är anmäld på 60 meter där Täby-junioren Vidar Stenqvist, som slog sitt personliga rekord med 6,84 i just Sätra i förra veckan, blir en tuff utmanare.
Det är fri entré och arrangören hoppas att många idrottsvänner tar chansen att uppleva friidrott av högsta klass på plats.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.