Väsby Hockey i kanonform inför playoff

Väsby hockey
Väsby Hockey tar emot Tranås hemma i Vilunda på lördag, och kanske även på söndag.
Väsby Hockey vann sista seriematchen, 7–4 borta mot Haninge Anchors i lördags, och avslutade Allettan norra med fem raka segrar. Det gav fjärde plats och Väsby Hockey fick välja motstånd först i playoff 1 som inleds på torsdag.

– Vi börjar bra offensivt och försvarsspelet blir bättre ju närmare slutet vi kommer och vi får bättre organisation, säger Väsby Hockeys tränare Markus Odén till klubbens hemsida efter segern borta mot Haninge Anchors i sista omgången av Allettan norra.

Segern var femte raka för Väsby Hockey, som dessutom bara förlorade en enda av de sista tio seriematcherna under ordinarie tid.

Den stigande formkurvan gjorde att Väsby Hockey knep fjärdeplatsen i tabellen. Man var dessutom bästa fyran från de båda Allettanserierna och fick därför välja motstånd i playoff 1 – det första steget i den långa jakten på Allsvenskan nästa säsong – först av alla.

Första matchen i Tranås

Valen gjordes under måndagen och Väsby Hockey valde att möta Tranås AIF, ett lag som tog sig till playoff via seger i förkval mot Grästorps IK.

Tranås AIF är ett lag med bra fart och sina främsta styrkor i offensiven. Tvärt emot Väsby Hockey var de dock starka före jul för att därefter ha mattats.

Första matchen i playoff 1 spelas i Tranås på torsdag kväll. Match två spelas i Vilunda på lördag klockan 16 och en eventuell match tre spelas även den i Vilunda, också den med nedsläpp klockan 16, på söndag.