Min lokala hjälte

Tumba Hockey vann nordisk turnering

Vild glädje hos Tumba Hockeys 05:or.
Vild glädje hos Tumba Hockeys 05:or.
Bucklan kunde lyftas efter finalseger på övertid.
Bucklan kunde lyftas efter finalseger på övertid.
Ungdomshockeyn i Tumba fortsätter på segertåget. Vann stor ungdomsturnering i Värmland.

När Nordic youth trophy summerades stod Tumba överst på prispallen. Turneringen som spelades i Karlstad innehöll 54 lag (födda 2005) från flera länder i Norden, vilket var ett nytt rekord för turneringen. Tumbas 05-lag var representerade och vann hela turneringen.

– Om vi säger så här, vi åkte dit och vann hela klabbet. Det här laget är väldigt duktiga och tillhör de bästa i sin årskull i Sverige. Att vi vinner hela turneringen är såklart jätteroligt, säger Håkan Waerner som är tränare för 05-orna och sportchef för Tumba hockey.

En av lagets bästa spelare, Dalibor Dvorsky från Slovakien gjorde 19 mål under turneringen. Han brukar göra många mål i varje match och ses som en supertalang. Han gjorde även det avgörande målet i finalen.

– Grabbarna är jätteglada och stolta. De har mycket vinster bakom sig och har en kultur att aldrig ge upp. Kul att det lyckades. I finalen fick vi verkligen prov på det, säger Håkan Waerner.

Under turneringen spelade Tumba hockey 8 matcher i gruppspel, kvart-, semi- och final. I finalen möttes Tumba och Stenungsund där Tumba till slut kunde vinna i förlängning. Slutresultat, 5-4 till de rödklädda.

 

 

Fakta

Tumbas väg till seger

Gruppspel
Kumla HC – Tumba Hockey, 1-10
Charlottenbergs HC/Arrvika HC – Tumba Hockey, 1-11
Tumba Hockey – Stavanger HC, 10-0
Kils AIK – Tumba Hockey, 1-9
Tumba Hockey – Nyköpings Hockey, 6-0

Kvartsfinal
Tumba Hockey – Storhamar IL, 9-0

Semifinal
Tumba Hockey – Huddinge IK, 4-0

Final
Stenungsunds HF – Tumba Hockey, 4-5 (efter förlängning)

 

Källa: Nordic Youth Trophy