Hockeyettan är långt borta för Värmdö

Värmdö Hockey.
Värmdö Hockey.
Värmdö Hockey nämndes som en av favoriterna när division 2-säsongen drog igång.
Men i stället blir laget näst sist, och nu väntar spel i fortsättningsserien.

Ikväll tisdag har Värmdö Hockey hemmamatch mot Tyresö Hanviken.

Det är sista omgången i grundserien division 2 östra, och resultatet har ingen större betydelse för lagen. Gästerna är tabelltrea och klara för uppflyttningsserien alltvåan. Värmdö hamnar på näst sista plats oavsett resultat i kvällens fajt.

– Vi vill ändå vinna för att ta med oss ett bra resultat till den nya serien, säger Leif Carlsson som är sportchef för Värmdös A-lag.

Värmdö startar om i fortsättningsserien som börjar den 22 november. De fyra sämst placerade lagen i två division 2-serier, alltså totalt åtta lag, möts i en trippelserie över 21 omgångar.

– Vi får kriga för att gå upp i hockeyettan bakvägen, säger Carlsson.

Då gäller det att först vinna fortsättningsserien vilket ger en play off-plats till kvalserien till division 1. De två sista lagen åker ner i trean.

– Vi kommer absolut inte att åka ur.

Varför har det gått så dåligt i grundserien?

– Vi har en lite för tunn trupp och varit drabbade av skador och sjukdomar. Vi har några krokar ute för att få in ett par rutinerade backar till resten av säsongen.

 

Fakta

Så spelas hockeytvåans fortsättningsserie

Hockeytvåan östra fortsättningsserien startar den 22 november och avslutas den 28 februari. Det är uppehåll mellan den 14 december-9 januari.

Serien består av åtta lag, lag 5-8 från grundserierna division 2 östra A respektive B. De möts inbördes tre gånger, det är alltså totalt 21 omgångar.

Lag 1 går till play off till kvalserie till hockeyettan. Lag 2-5 är kvar i division 2. Lag 6 går till kvalserie till division 2. Lag 7-8 åker ner i division 3.