Hockeyklubben vädjar om bidrag

Huddinge Hockey vädjar till Huddingeborna om att lätta på plånböckerna och hjälpa klubben tillbaka till Allsvenskan. Uppropet ”Nu ska det ske” har hittills dragit in 37 500 kronor.

– Insamlingen är mest ett försök att skapa engagemang hos Huddingeborna Om många är med och bidrar lite så blir det tillsammans ganska mycket, säger klubbchefen Peter Hällsås.

Huddinge Hockey har i flera år uttalat en målsättning att ta klivet tillbaka till Hockeyallsvenskan, utan att lyckas.

Nu ska det ske.

En anledning är att det blir lättare att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan kommande säsong eftersom fyra lag i stället för två avancerar från kvalserien.

Med uppropet ”Nu ska det ske” vänder sig klubben till supportrar, företag, kommunen och Huddingeborna för att be om ekonomiskt stöd.

De insamlade pengarna ska användas till att ge A-lagstruppen bästa möjliga sportsliga förutsättningar inför och under säsongen, samt till utökad spelarbudget.

Målet är satt till 100 000 kronor och hittills har 37 500 kommit in.

Kampanjen är viktig menar Huddinges tränare Nichlas Falk.

– Alla tillskott vi kan få i vår kassa är viktiga.

Men 100 000 kronor är inte mycket när det handlar om att vässa spelarbudgeten?

– Pengarna behöver inte nödvändigtvis gå direkt till spelartruppen. Det kan handla om att få en extra flygresa om vi kommer till Allettan, att kunna flyga till Piteå i stället för att åka buss, säger Nichlas Falk.

Hur mycket betyder pengar när det handlar om att ta klivet upp i Allsvenskan igen?

– Ganska mycket, de duktiga division 1-spelarna sitter i en ganska bra sits och väljer ofta att spela där de får bäst betalt.

Enligt Huddingetränaren handlar missen i fjol dock inte om att truppen var för svag, snarare om att den var felbyggd.

– Vi hade lite för många lirare och för få grovjobbare, vilket var mitt fel. Jag trodde att det skulle gå att skruva på lite till när det väl gällde, men det gjorde det inte.

Med Huddinges begränsade ekonomi jämfört med division 1-konkurrenterna känns det nästan som ett omöjligt uppdrag att ta klivet upp?

– Jag ser det mer som en utmaning att hitta de där unga hungriga spelarna som inte är riktigt etablerade. Då finns det en möjlighet, säger Nichlas Falk.