Holmén hoppas få nytändning i VBK

Mitt under brinnande säsong, och med troligt scenario att VBK Hockey och Väsby möts fler gånger i vinter, har Rasmus Holmén bytt klubb.

– Jag behöver en nytändning säger nya VBK-forwarden.

Vaxholmskillen Rasmus Holmén gick i år till Väsby, men under sommaren hade han långtgående kontakter med Vallentuna.

Nu är det VBK som gäller. Ett dygn efter övergången satt han i onsdags på bänken i matchen mot Gnesta, som slutade med en 5–1-seger.

– En träning och sedan match, säger 20-åringen och skrattar. Det var nog en grej lagledningen valde för att jag skulle komma in gänget snabbare.

Han känner många i VBK:s trupp från sina junior­säsonger i AIK.

– Där hade jag Anders Hultin som juniortränare, så han kan mig, säger Rasmus Holmén.

Just det senare hoppas han ska betyda en del. Han är självkritisk till sin insats i Väsby och hoppas kunna visa mycket mer.

– Anders Hultin kanske kan få fram mina kvalitéer. Jag hade nog fel inställning i början av säsongen i Väsby. Jag funderade mycket på hur jag skulle fortsätta göra poäng i seniorhockeyn och borde i stället ha lagt mer energi på grundspelet. Grunderna är prio ett nu.

Han är inte besviken på Väsby för den ringa speltid han fick.

– Jag var inte tillräckligt bra, det finns inga hard feelings från min sida. Jag vet att jag kan så mycket bättre och är glad över möjligheten att hitta nytändning i annan miljö.

Hur kommer du uppleva att spela matcher mot Väsby?

– Jag ska inte spela matcherna mot Väsby. Det är en del av dealen under resten av den här säsongen. Och även om jag gärna velat spela just de matcherna hade det känts konstigt att avgöra mot dem, det är ett bra gäng. Jag får sitta på läktaren, det köper jag.

Du beskrivs som pålitlig poänggörare, stämmer bilden?

– Så har det varit förr och så får det gärna bli igen. Som jag sagt handlar det ändå mest om att hitta tillbaka till grunderna, göra jobbet. Och sedan får poängen gärna komma, det bygger alltid självförtroende för oss poänggörare.