Hon kan hitta kärleken i Robinson

Nya AIK:spelaren Jennifer Egelryd gillar att synas på fotbollsplanen.

Nu får 24-åringen en helt ny publik. Hon är med i nya dokusåpan Robinson – love edition som har premiär i Sjuan i kväll.

24-åriga Jennifer Egelryd började spela fotboll med Tyresö FF redan i 5-årsåldern. 2012 vann hon SM-guld med sin moderklubb.

– Jag lämnade klubben i tid innan allt brakade ihop, säger Jennifer och syftar på att Tyresö FF sedan tvingades dra sig ur damallsvenskan.

Förra säsongen spelade hon med Piteå i allsvenskan. Men det blev bara ett år.

– Jag orkade inte frysa längre. I lägenheten i Piteå var det så kallt att jag tvingades sova med två jackor, och det var frost på insidan av fönstren.

I år ska Jennifer Egelryd spela allsvensk fotboll på sydligare breddgrader, närmare bestämt på Skytteholms IP i Solna med AIK.

Hon är brunbränd, men det beror inte på den bleka vårsolen i Stockholm.

– Jag har precis kommit hem från Turkiet där jag hade ett eget träningsläger. Jag behövde få tillbaka fysiken efter tiden på ön.

Jennifer tappade en hel del muskelmassa under inspelningen av nya dokusåpan Robinson – love edition. Med start i november i fjol tävlade 18 män och kvinnor på den kambodjanska ön Koh Rong. Tävlingen var lika krävande som i ”vanliga” tv-Robinson.

– Jag hade aldrig föreställt mig att det skulle vara så mycket blod, svett och tårar. Men jag ångrar mig absolut inte. Jag gillar utmaningar och är en vinnarskalle. Och så älskar jag snygga killar!

Till skillnad från vanliga Robinson var samtliga deltagare singlar. Det gällde att kvickt hitta en person som man trivdes med och litade på eftersom tävlingen var för par. Och par bildades på ön. Hur mycket kärlek det var med i bilden vill Jennifer Egelryd inte riktigt avslöja.

– Det var lite flirtande och kärlek i luften. Men jag passar på frågan om jag fortfarande är singel.

Jennifer ska titta premiären av tv-serien tillsammans med några Robinsonvänner.

– Jag lär sitta med skämskudden! Det känns skitnervöst men samtidigt kul.

Jennifer räknar kallt med att få gliringar efter vissa framträdanden i tv-rutan.

– Jag ser nog halvtöntig ut när jag blir rädd för ljud i djungeln. Jag hatar ormar, och trodde varje pinne var en orm.

Samtidigt medger Jennifer att hon spelade en roll.

– Det sociala spelet var sjukt roligt. Folk som tror att jag bara är liten och söt kommer att få en chock!

I år spelar 24-åriga Jennifer Egelryd för AIK i allsvenskan, men dessförinnan får vi se en annan sida av henne i dokusåpan Robinson – love edition.