ANNONS

Täby FC:s damer hoppar av Svenska Superligan

Täby FC:s damer hoppar av Svenska Superligan i innebandy.
Täby FC:s damer hoppar av Svenska Superligan i innebandy.
Just nu rasar en stor konflikt inom svensk innebandy. Flera lag hoppar av den högsta serien, Svenska Superligan, och anmäler sig istället till utbrytarligan Premier Floorball League. Ett av dessa lag är Täby FC:s innebandydamer.
ANNONS

– Vårt beslut står fast. Det är en överväldigande majoritet som vill göra detta men också känner sig tvingade för att få till förhandlingar med Svenska Innebandyförbundet, säger Alexander Wallsten som är ordförande i Täby FC.

Under en längre tid har en konflikt inom svensk innebandy växt fram. En av de främsta anledningarna till detta är ekonomi där klubbarna anser att Svenska Innebandyförbundet misslyckats med de kommersiella avtalen för Svenska Superligan (SSL).

Detta innebär för lite intäkter till klubbarna menar de.

– Vi måste både gynna elit som bredd. Det är ingen hemlighet att många klubbar dras med dålig ekonomi. Vi måste göra vad vi kan för att fortsätta utveckla sporten och säkerställa att vara världens bästa liga med världens bästa spelare, säger Wallsten.

Utbrytarliga

En utbrytarliga, Premier Floorball League (PFL), har istället lanserats och majoriteten av alla innebandyklubbar i Sverige har istället anmält sig till den. Detta på grund av att förbundet har stängt samtalen menar Täby FC:s ordförare.

– Vi vill ha mer bestämmande över de kommersiella rättigheterna men upplever en ovilja från förbundet och där är vi nu, i ett låst läge. Vi vill egentligen göra det här tillsammans med förbundet.

Innebandy är den näst största sporten till antal utövare varje vecka och en av den snabbast växande idrotterna i Sverige.

Kommer konflikten att lösa sig eller är det försent? 

– Inget är försent så länge det finns en intention att hitta en lösning. Vi vill det men det är nu helt upp till förbundet. Jag tror att vi kommer att hitta en väg framåt men det kommer att ske i den nya ligan, med eller utan förbundet. Vi vill såklart att de är med.

ANNONS

SSL har tidigare meddelat att man kommer att spela även om de nuvarande elitklubbarna inte anmäler sig. I så fall fyller de på med lag från allsvenskan.

Täby FC är en av tio klubbar från SSL som har anmält sig till den nya ligan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.