Hörna direkt i mål – sen slog Vasalund av på takten

148 åskådare på SKytteholms IP i lördags fick se Vasalund sätta tre bollar i nät under matchens första elva minuter.
148 åskådare på SKytteholms IP i lördags fick se Vasalund sätta tre bollar i nät under matchens första elva minuter.
Rivstart med 3–0 efter elva minuter, varav ett en hörna direkt i mål. Det gav Vasalunds IF:s herrar lagets åttonde raka seger i division 1 norra då BK Forward besegrades (3–1) hemma på Skytteholms IP i lördags.

AFC United, topplag i Superettan, flyttar från Skytteholms IP och Solna till Eskilstuna efter säsongen. Nu talar en hel del för att Solna trots det kommer att ha ett lag i näst högsta serien nästa år.

Vasalunds IF är i superb form med åtta raka segrar, har endast en förlust på 20 matcher, och toppar division 1 norra två poäng före Brommapojkarna när sex omgångar återstår.

I lördags gjorde Vasalund processen kort med gästerna BK Forward hemma på Skytteholms IP. Axel Björnström gjorde 1–0 i tredje minuten och Kevin Kebran följde upp med två snabba mål – varav det sista var en hörna direkt i mål – innan Vasalund kunde slå av på takten redan efter elva minuter.

Av de sex seriematcher Vasalund har kvar spelas endast en utanför Stockholm, bortamatchen mot IFK Luleå den 16 oktober. Utöver den har man tre hemmamatcher plus två bortamatcher i Stockholm.

Närmast väntar Umeå FC hemma på Skytteholms IP på söndag, den 2 oktober. Allra sista omgången, den 6 november, har förutsättningar att bli en riktig rysare. Då möts de två topplagen BP och Vasalund på BP:s hemmaarena Grimsta IP.