ANNONS

Fyrbenta deltagare i världsklass på Friends Arena

Rosalind Canter, GBR, tog dubbla guld på VM i Tryon i höstas. Nu kommer hon till inomhusfälttävlan i Friends Arena, Swedish International Horse Show
Rosalind Canter tog dubbla guld på VM. Nu kommer hon till Sweden International Horse Show.
Dubbla VM-guldmedaljören kommer till årets upplaga Sweden International Horse Show. Det blir ett fullspäckat program på Friends Arena med start på torsdag.
ANNONS

Det blir ett fullspäckat program i helgen när Sweden International Horse Show (SIHS) tar över Friends Arena. Inomhusfälttävlan, dressyr och islandshästar är bara några ett axplock ur programmet som startar under torsdagen.

– Vi har lockat världsettorna inom hoppning, dressyr och fälttävlan vilket är jätteroligt. Sverige är internationellt känt för våra bra arrangemang, kvalitet och framförallt publiken som alltid är fantastisk, säger Matilda Hjertstrand, pressansvarig på SIHS.

Det är upplagt för fantastisk sport och inte minst en hård kamp i lagtävlingen

Jan Jönsson, tävlingsledare

Till torsdagskvällens fälttävlan kommer bland annat Storbritannien med ett superlag.

– Det är upplagt för fantastisk sport och inte minst en hård kamp i lagtävlingen, säger Jan Jönsson som är tävlingsledare.

Det svenska laget består av Niklas Lindbäck, Anna Freskgård, Malin Josefsson och Hanna Berg. Niklas tog hem segern på Friends Arena för fyra år sedan.

ANNONS

Späckat program

Förutom hästar och världsstjärnor i mängder kommer publiken att bjudas på show och saker som normalt ligger utanför det traditionella tävlingsprogrammet. Till exempel dyker realitystjärnorna från Svt:s program Familjen Hammarströms upp och minglar med åskådarna.

Och så kommer fem kändisar att göra upp i finalen av ”Stjärnornas hoppning” – ett moment där mer eller mindre ridvana personer har tränat i ett halvår för att nu tävla mot varandra.

Årets kändisar är Jessica Almenäs (programledare), Lina Hedlund (sångerska i Alcazar), Jennifer Reinhold (Youtuber), Mikaela Laurén ( före detta proffsboxare och simmare) och Carolina Neurath (programledare).

Femte året på Friends

Sweden International Horse Show hölls tidigare i Globen men 2014 flyttade evenemanget till Solna och årets upplaga är den femte på Friends Arena. Evenemanget ligger alltid på den första advent.

– För många har det blivit en tradition att gå på hästtävlingar under adventshelgen. Vi bjuder också på lite jultema med tomtar och show såklart, säger Matilda Hjertestrand.

Tävlingarna och uppträdandena börjar på torsdagskvällen och efter dessa bjuds publiken ner på tävlingsbanan för mingel och autografskrivning nere på fälttävlansbanan.

Hela programmet och hur man köper biljetter till tävlingarna finns på www.swedenhorseshow.se.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.