Huddinge Hockey får inrikta sig på play off

Backen Filip Olsson och hans Huddinge Hockey hade en svart söndag (arkivbild).
Backen Filip Olsson och hans Huddinge Hockey hade en svart söndag (arkivbild).
På onsdag har Huddinge Hockey bortamatch mot Södertälje SK.

Huddinge har en mikroskopisk chans att vinna allettan och gå direkt till kvalserien till allsvenskan. Då krävs seger mot SSK samtidigt som topplaget Västervik måste tappa poäng.

Med en sekund kvar av matchen hemma mot Troja/Ljungby i söndags gick drömmen om serieseger i allettan södra i praktiken i kras för Huddinge Hockey.

Huddinge hade genom Marcus Bergman kvitterat till 4–4 när en och en halv minut återstod av matchen i Björkängshallen. Men när klockan visade 19.59 slog gästerna in segerpucken till 5–4.

Resultatet innebär med stor sannolikhet att Huddinge får inrikta sig på play off till kvalserien till allsvenskan. Där måste tre lag slås ut innan det blir kvalserie.

När två omgångar återstår av allettan södra toppar Västervik med 29 poäng före Södertälje som har 27 poäng. Tabelltrean Huddinge har 24 poäng. Slutsegraren går direkt till kvalserien, och för lag 2-5 väntar play off till kvalserien.

På onsdag spelar Huddinge borta mot Södertälje. Huddinge måste vinna samtidigt som Västervik tar högst en poäng i bortamatchen mot Kallinge-Ronneby.

Om detta skulle slå in lever Huddinges hopp inför slutomgången på lördag. Då väntar just Västervik på bortaplan och Huddinge är åter piskat att vinna.

Sammanfattningsvis har Huddinge alltså kvar att möta de två topplagen på bortais och måste vinna bägge matcherna. Troligt? Nej.