Huddinge Hockey klart för kvalserien

Fredrik Mälberg ser fram emot kvalserien till allsvenskan.
Fredrik Mälberg ser fram emot kvalserien till allsvenskan.
Efter att ha slagit ut Troja/Ljungby i en dramatisk final i hockeyettan väntar kvalserien till allsvenskan för Huddinge Hockey.

Huddinge Hockey är klart för kvalserien till allsvenskan där sex lag gör upp om två platser. Laget tog sig dit efter att i hockeyettans final ha slagit ut Troja/Ljungby med 2–1 i matcher.

Eftersom Huddinge fick stryk med 2–1 hemma sedan smålänningarna avgjort på övertid var laget piskat att vinna två matcher på bortais.

Det började bra. Huddinge vann med 4–2 inför nästan 2 500 åskådare i Ljungby arena i fredags. Dennis Nordström svarade för ett hattrick. Samme Nordström blev stor matchjälte när han i den avgörande matchen i lördags satte 2–1 på övertid. Det var en kontring där Nordström kom fri med målvakten, gjorde en lång dragning, och satte pucken i mål.

”Vi vann rättvist”

– Vi gjorde det riktigt bra både taktiskt och spelmässigt, säger coachen Fredrik Mälberg. Jag tycker vi vann rättvist även om vi ibland hade ett bastant tryck mot oss.

Senare i veckan blir det klart vilka som spelar i kvalserien. Hittills klara, förutom Huddinge, är de två sista lagen i allsvenskan; Västerås och Södertälje. De tre lagen som tillkommer är segrarna i play off 3. Matcherna är Visby/Roma-Piteå, Kristianstad-Vimmerby och Troja/Ljungby-Mariestad.

Kvalserien startar den 23 mars.

Läs mer: Huddinge Hockey i final 

 

Fakta

Så spelas kvalserien till allsvenskan:

Deltagare är lag 13-14 från allsvenskan, segraren i hockeyettan-finalen, samt segrarna från play off 3 (Hockeyettan).

Lag 1-2 är kvalificerade för spel i Allsvenskan 2017/2018.

Lag 3-6 är kvalificerade för spel i hockeyettan 2017/2018.

Kvalserien startar den 23 mars.

Källa: Svenska Ishockeyförbundet