ANNONS

Huddinge Hockey i final mot Troja-Ljungby

Ska det bli nytt Huddingejubel i finalen? Här Björn Jonasson efter mål mot Östersund.
Ska det bli nytt Huddingejubel i finalen? Här Björn Jonasson efter mål mot Östersund.
Huddinge IK ställs mot Troja-Ljungby i finalen i hockeyettan.
Bäst av tre matcher gäller, och Huddinge börjar hemma den 8 mars.
ANNONS

Huddinge Hockey vann allettan norra på bättre målskillnad än Visby/Roma. Båda lagen hamnade på 38 poäng efter 18 omgångar.

– Vi hade lite flyt på slutet, medger tränaren Fredrik Mälberg. Men en tabell ljuger aldrig.

Tack vare seriesegern väntar nu final i hockeyettan mot småländska IF Troja-Ljungby som vann den södra allettan. Det handlar om bäst av tre möten. Huddinge börjar hemma den 8 mars. Returen spelas i Ljungby den 10 mars, och en eventuell tredje och avgörande match i Ljungby dagen därpå. Denna fördel för Troja beror på att laget tog fler poäng än Huddinge i sin alletta.

Högt tempo nyckel

– Det kommer att bli stenhårt, säger Fredrik Mälberg. Troja har bra spelare på alla positioner och har ett homogent lag. Nyckeln till framgång för oss högt tempo.

Publiken i Björkängshallen får återse en gammal bekant, Trojas Niclas Lehmann har ju spelat tre säsonger i Huddinge.

– Jag har tränat Niclas som är en stor och stark men lite långsam forward, säger Mälberg.

Troja-Ljungbys coach Pelle Svensson tror också på en tuff final.

– Det blir en holmgång. Vi möttes förra säsongen i allettan, men jag vet att det hänt mycket i Huddinge sedan dess medan vi har kunnat bygga vårt lag kontinuerligt i tre år.

Finalens segrare är kvalificerad för spel i kvalserien till allsvenskan. Om Huddinge skulle stå som förlorare kommer ytterligare en chans – spel i play off 3 inför kvalserien till allsvenskan.

ANNONS

Läs mer: Laddar för allettan

Läs mer: Längtar efter tuffare matcher

Läs mer: Huddinge Hockey utmanar i Mustaschkampen

Läs mer: Okänt jubileum

 

Fakta

Troja-Ljungby får hemmaplan i en tredje och avgörande match

I hockeyettan finalen deltar lag 1 från allettan norra och lag 1 från allettan södra, alltså Huddinge och Troja-Ljungby.

Finalen spelas i bäst av tre matcher. Varje match ska avgöras. Vid lika resultat efter ordinarie speltid väntar sudden death.

Huddinge inleder med hemmamatch. Om det står 1–1 efter två matcher får Troja fördel av en tredje och avgörande på hemmais, detta därför att smålänningarna tog fler poäng i sin alletta än Huddinge.

Finalens segrare är kvalificerad för spel i kvalserien till allsvenskan. Förloraren är kvalificerad för spel i play off 3 inför kvalserien till allsvenskan.

Källa: Svenska Ishockeyförbundet