Huddinge Hockey siktar på allsvenskan

Huddinge Hockey gör en storsatsning för att nå allsvenskan inom tre år.

– Det är där vi hör hemma. Nu säger vi inte om, utan inom tre år ska det på nytt spelas allsvensk hockey i Björkängshallen, säger Patrik Lindh som tagit över ordförandeklubban efter Sonny Lundwall.

För att nå allsvenskan krävs dock betydligt bättre ekonomi. Huddinge Hockey hade förra säsongen samma spelarbudget för hela a-truppen som merparten av konkurrenterna om en plats i allsvenskan hade för en enda spelare.

Steg ett är därför att radikalt förbättra sponsorsintäkterna och locka tillbaka publiken som svikit de senaste säsongerna.

Det tuffa uppdraget går till nyanställde klubbchefen Peter Hällsås, en 45-åring som länge varit engagerad som ungdomstränare i klubben och de senaste tolv åren jobbat i bilbranschen.

Han tillträder sin tjänst i dagarna och startar med att kontakta befintliga och tänkbara sponsorer.

För att ta klivet upp krävs minst en fördubbling av intäkterna, därefter en tredubbling, för att säker­ställa att Huddinge etablerar sig i allsvenskan och inte blir ett jojo-lag.

Det är en rejäl utmaning?

– Ja, men det gillar jag, säger Peter Hällsås.

För att få med företagen på satsningen mot allsvenskan ska Huddinge Hockey utvecklas till ett slags nätverksentreprenör där sponsorerna får tillgång till nya kontaktnät. Något som kan leda fram till ett mervärde i form av affärer.

– Dessutom måste vi få Huddingeborna att tycka att det är kul att gå på hockey igen, säger Peter Hällsås.

Inom tre år ska det på nytt spelas allsvensk hockey i Björkängshallen. Patril Lundh Ordförande Huddinge Hockey