ANNONS

Huddinge Hockey valde Visby/Roma

Huddinge hockey, här med Martin Eklund, spelar mot Kalmar i Björkängshallen på fredag.
Martin Eklund håller undan för en Borlängespelare. Nu väntar Visby/Roma i play off.
Huddinge IK föll med 0–2 i matcher mot Borlänge i hockeyettans final.
Nu väntar play off mot Visby/Roma i bäst av tre matcher med start borta på onsdag. Segraren går till kvalserien till allsvenskan.
ANNONS

Huddinge hockey tar färjan till Gotland för den första matchen i play off-omgången mot Visby/Roma på onsdag.

Returen spelas i Björkängshallen på fredag och en eventuell tredje och avgörande match i Huddinge på lördag. En plats till kvalserien till allsvenskan finns i potten. För förloraren är säsongen slut.

Bra statistik

– Vi hade möjlighet att välja motstånd och tog Visby/Roma eftersom vi har bra statistik mot dem denna säsong, säger Huddingetränaren Fredrik Mälberg. Vi bör vara det starkare laget.

Huddinge har 3–1 i inbördes möten.

Hur ska ni slå ut Visby/Roma?

– Genom att göra fler mål. Vi måste sätta tryck på deras målvakt som är mycket bra, och vi måste också hitta tillbaka till ett stabilt försvarsspel.

Skärpning krävs

När det gäller sviktande försvar syftar Mälberg på de två raka förlusterna mot Borlänge i hockeyettans final. Det blev 4–7 i Björkängshallen i onsdags och 2–5 i Borlänge i fredags. Därmed gick Borlänge direkt till kvalserien till allsvenskan medan Huddinge alltså måste slå ut Visby/Roma för att nå dit.

– Borlänge har en förmåga att vara fruktansvärt effektiva. Samtidigt var vårt försvar inte tajt plus att offensiven var ineffektiv. Anfallarna valde hellre att passa än att skjuta. Vi behöver spela rakare hockey mot Visby.

ANNONS