Huddinge IF ställer ett nästan helt nytt lag på planen

Samuel Aziz, målvakten Joar Gadd Berglund och Jimmie Engqvist är tre nyckelspelare i Huddinge IF.
Samuel Aziz, målvakten Joar Gadd Berglund och Jimmie Engqvist är tre nyckelspelare i Huddinge IF.
Jussi Kontinen, ny tränare i Huddinge IF.
Jussi Kontinen, ny tränare i Huddinge IF.
Huddinge IF åkte med minsta möjliga marginal ur fotbollsettan i fjol. Nu laddar laget om med 19 nyförvärv.

Söndagens premiär hemma mot Karlslund slutade oavgjort, 3–3.

Med 19 nya spelare i truppen är det svårt att sia om Huddinge IF:s chanser i division 2 södra Svealand. Trots att laget spelade fotboll i division 1 i fjol är HIF långtifrån någon seriefavorit.

Söndagens premiär mot Örebrogänget Karlslunds IF på Källbrinks konstgräs slutade 3–3 (1–2).

– Jag är nöjd med en poäng men inte med vår prestation, säger lagkaptenen och innermittfältaren Jimmie Engqvist, 25. Tempot var lite för lågt och vi gjorde några enkla misstag.

Huddinge låg under med 0–2 efter 18 minuter, men kom igen till 2–2 efter mål av Nikola Karadjordje Vasic och Edward Owusu. Gästerna satte 3–2 innan Edward Owusu, nyförvärvet från Piteå, i den 74:e minuten räddade poängen efter sitt andra frisparksmål.

Jimmie Engqvist är en av få spelare som är kvar sedan förra säsongen då Huddinge IF åkte ur division 1 norra med ett enda måls marginal, trots att man i sista omgången besegrade suveräna seriesegraren Dalkurd.

– Det kändes helt sjukt och jag grämer mig fortfarande. Jag tog mig en funderare på att lämna klubben, men det kändes bra att stanna när jag hörde Jussis (Kontinen, ny tränare) upplägg.

Rollen som lagkapten är ny för Jimmie Engqvist.

– Det är kul och ärofyllt. Vi är många nya i laget och lär känna varandra bättre och bättre. Ännu är vi inte riktigt samspelta men förhoppningsvis ska det gå bra ändå. Vi är inte favoriter men kanske kan vara med och slåss i toppen.

Fakta

Som ett nytt lag

Huddinge IF:s herrlag inledde fotbollssäsongen i division 2 södra Svealand genom att spela oavgjort 3–3 mot Karlslund på Källbrinks IP i söndags.

I fjol åkte HIF ur division 1 norra med ett enda måls marginal. Många spelare valde då att lämna laget.

I år är hela 19 spelare nya i truppen. Nye tränaren Jussi Kontinen var förra säsongen i Värmdö IF i division 2.