Huddinge IBS en seger från allsvenskan

Storspelande målvakten Nelly Nyberg vet inte hur det känns att förlora med Huddinge.
Storspelande målvakten Nelly Nyberg vet inte hur det känns att förlora med Huddinge.
På söndag avgörs det. Vinner Huddinge IBS kvalmatchen borta mot Älvsjö AIK är laget klart för allsvenskan i innebandy.

Det är bäddat för stor innebandydramatik på söndag. Då avgörs det om Huddinge IBS tar sig till allsvenskan (landets näst högsta serie) eller om laget blir kvar i division 1.

Huddinge möter Älvsjö AIK på bortaplan i Västertorpshallen med start klockan 15 i den avgörande kvalmatchen. Den första matchen i play off 2 slutade 3–3 i Huddingehallen i söndags. Älvsjö ledde med 3–1 efter en period.

– Men det speglade inte matchbilden, säger Huddingetränaren Joakim Lilja. Vi hade flera farliga lägen.

Huddinge kom igen och kvitterade efter mål av Josefine Liiv och Cecilia Jansson. Taktiken var att backa hem och satsa på kontringar. Taktiken till söndagens match kommer att ändras radikalt.

– Vi ska sätta fart direkt och stänga Älvsjös ytor. Vi ska visa hjärta och kriga varje minut.

Tre raka kryss

Lagen är oerhört jämna. Båda mötena i serien (division 1) slutade oavgjort, och alltså även den första kvalmatchen. Om det skulle vara oavgjort efter full tid även på söndag blir det tio minuter sudden death. Om inget lag lyckas punktera matchen då blir det straffläggning.

– Vi lär nog träna på straffar under veckan, säger Joakim Lilja.

Huddinges målvakt Nelly Nyberg kommer garanterat att ha en viktig roll. Hon har storspelat sedan hon kom till laget mitt under pågående säsong och inte varit med om att förlora en enda match.

Läs mer: Ingen hejd på jublet.

Läs mer: Huddinge IBS kvalar mot Järna.