Huddingeloppet tvingas söka nya vägar

Huddinge centrum
Premiärupplagan av motionsloppet har start och mål vid Huddinge centrum.
Den 29 augusti är det premiär för Huddingeloppet.
Arrangerande Huddinge AIS jobbar in i det sista med att rita om banan sedan det visat sig att delar av den ursprungliga sträckningen är en byggarbetsplats.

Arrangörsklubben Huddinge AIS hoppas på totalt 500 deltagare när premiärupplagan av Huddingeloppet avgörs tisdagen den 29 augusti.

Planeringen av loppet har drabbats av problem som fortfarande finns kvar. Den 2,5 kilometer långa bansträckningen måste ändras.

– Stora delar måste ritas om och det är lätt frustrerande, säger Per Synnerman som är klubbchef i Huddinge AIS. Vi lämnade ju in ansökan redan i april.

Byråkratins kvarnar kan ibland mala långsamt. Om beskedet om ansökan hade kommit upp på bordet tidigare skulle HAIS då fått veta att bansträckningen inte fungerar eftersom det pågår byggarbeten på Förrådsvägen vid Storängshallen. I så fall kunde man i lugn och ro ha lagt om banan, men nu blir det i stället bråda dagar.

Start och mål i centrum

Start- och målplats kvarstår dock, och det är Huddinge centrum. Längsta loppet är 5 kilometer, alltså två varv. Pojkar och flickor 10-14 år springer 2,5 kilometer, och barn från 3-9 år kutar 500 meter.

– Vi springer rakt igen centrum så det blir en kompakt och publikvänlig tävling, säger Per Synnerman.