ANNONS

Hundra år av självständighet under Finnkampen

Stockholms stadion på Östermalm.
Stockholms stadion på Östermalm.
I helgen går Finnkampen av stapeln på Stockholms stadion. Landskampen i friidrott mellan Sverige och Finland invigs av Stockholms idrottsborgarråd, Mirja Räihä (S) som är sverigefinländare.
ANNONS

I helgen (2-3 september) tar friidrottare över Stockholms stadion. Det är dags för den årliga Finnkampen, en landskamp mellan Sverige och Finland. Tävlingen initierades av Finland efter att de blivit självständiga och i år firar de 100 år av självständighet.

Stockholms idrottsborgarråd Mirja Räihä (S) ser fram emot tävlingen.

– Det är med glädje jag hälsar Finnkampen välkommen till Stockholm. Finnkampen är vår största landskamp inom friidrotten, och en prestigefylld tävling. Det är en inspiration för de tävlande, publiken och alla våra barn- och unga som får möjlighet att se både Sveriges och Finlands många duktiga friidrottare, säger Mirja Räihä i ett pressmeddelande.

Under lördagen inviger Mirja Räihä Finnkampen på plats på Stockholms stadion.

– Som sverigefinländare och representant för Stockholm ser jag mycket fram emot helgens tävling, som är en lång tradition mellan våra länder. Ett särskilt och värdigt grattis vill jag även rikta till Finland som i år firar 100 år av självständighet, säger Mirja Räihä.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.