Min lokala hjälte

I Danderyd fixar du en bra position i Göteborg

Kring Enebybersg IP avgörs Stockholms enda seedningslopp till halvmaran Göteborgsvarvet 2017.
Kring Enebybersg IP avgörs Stockholms enda seedningslopp till halvmaran Göteborgsvarvet 2017.
Ska du springa Göteborgsvarvet nästa år och vill ha en hyfsad startposition? I så fall ska du vässa formen och ta dig till Enebybergs IP den 4 september. Då arrangerar Enebybergs IF Stockholms enda seedningslopp till Göteborgsvarvet.

– Vi inledde ett samarbete med Göteborgsvarvet då vi började ordna Göteborgsvarvets löparkvällar, och i höstas bestämde vi oss för att ansöka om att få arrangera ett seedningslopp, säger David Göhlman, ordförande I Enebybergs IF:s löparsektion.

I somras kom beskedet. Loppet hade godkänts. Banan är 10 kilometer och lättsprungen, berättar David Göhlman.

– Det är ett krav från Göteborgsvarvet. Ett annat seedningslopp går på Mantorps racingbana, den är ju helt platt. I Enebyberg finns backar, men vi tror att vi har lyckats bra med att ordna en snabb bana, säger David Göhlman.

Starten går klockan 13 och tävlingscentrum är vid Enebybergs IP. Tio dagar före loppet hade bara omkring 50 löpare anmält sig.

– Vi tror att det blir åtminstone det dubbla. Göteborgsvarvet hade nog väntat sig uppemot 300, men det går lite trögt, kanske för att det är första året vi kör loppet, säger David Göhlman.

Observera att du inte behöver vara anmäld till Göteborgsvarvet för att springa seedningsloppet. Kanske vill du bara försöka slå personligt milrekord på en flack bana.

Enebybergs IF:s löparsektion återuppstod efter en lång dvala för bara ett par år sedan. I två år har klubben arrangerat Enebybergsloppet, 5 kilometer, men nu blir det seedningslopp på dubbla distansen i stället.

Enebybergsloppet finns dock kvar – men nu endast som barnlopp. Det går i samband med EIF-dagen den 10 september, i omgivningarna runt Enebybergs IP.

Barn födda 2010 och senare springer 1 kilometer med start klockan 11.

Barn födda 2007–2009 springer lika långt, och startar 11.15.

För barn födda 2003–2006 är det 2,4 kilometer som gäller, och startskottet går klockan 11.30.