ANNONS

50 idrotter att testa i Hagaparken nästa helg

casting
Casting är en av de drygt 50 idrotter som finns att prova på under Idrottens dag.
Bågskytte, rugby, aikido, fäktning, rodd, golf och styrkelyft. Det är bara ett litet axplock av drygt 50 idrotter som finns att prova på i Hagaparken när Idrottens dag arrangeras nästa söndag, den 10 september.
ANNONS

Dagen ger alla möjligheter för barn att upptäcka ett idrottsintresse då massor av idrottsföreningar från hela Stockholm fyller grässlänten nedanför Koppartälten och ända ut i Brunnsvikens vatten med mängder av sporter att prova på.

Idrottens dag

Initiativtagaren prins Daniel intervjuas under fjolårets Idrottens dag i Hagaparken.

Bakom dagen står prins Daniel, Riksidrottsförbundet, Stockholms Idrottsförbund, Solna stad, Stockholms stad, Kungl. Hovstaterna och Solna Idrottsföreningars Samarbetsorganisation.

Målet att bygga idrottsintresse

Men det är idrottsföreningarna som finns på plats som gör det hela möjligt.

Målet med idrottsdagen är att få fler unga att röra på sig och att bygga ett idrottsintresse genom att erbjuda ett stort utbud av idrotter att testa.

Idrottens dag

Uppvärmningen inför Prins Daniels lopp 2016.

Vid sidan av prova-på-verksamheten arrangeras dessutom två lopp – Prins Daniels lopp för barn födda 2005–2011 (i sex olika startgrupper och tre olika distanser) och Hagaloppet för alla från 13 år och uppåt, där man kan välja att springa 5 eller 10 kilometer.

ANNONS

Vuxnas stöd lyfts fram

Stockholmsidrotten är på plats i Hagaparken för att särskilt lyfta fram hur vuxna kan stötta barn till ett livslångt idrottande.

– Vi har ett test ”Hur stöttar du barn som idrottar” och utifrån det har Forumteatern gjort en pjäs. Den är sju minuter lång och kommer att bygga på föräldrarollen, testet och visa hur viktiga vuxna är som stöd, säger Helen Alpstig, sakkunnig i barn- och ungdomsidrott på Stockholmsidrotten.

Idrottens dag

Brunnsvikens vatten kommer till användning under Idrottens dag. Bland annat finns det möjlighet att testa på att paddla kanot.

Idrottens dag pågår klockan 10–16. Första startgruppen i Prins Daniels lopp kubbar iväg klockan 10.30 och Hagaloppet startar klockan 14.30.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.